İşe Yeni Giren Mühendis İle 40 Yıllık Mühendis Maaşı Farkı

İşe Yeni Giren Mühendis İle 40 Yıllık Mühendis Maaşı Farkı

Mühendis unvanlı kadroda 40 yıl çalışmış olanlar ile Mühendis unvanlı kadroya ilk defa atanmak suretiyle memuriyete girenlerin aylık net maaşları arasındaki fark, bu meslekteki kıdem süresinin maaşa etkisinin fazla olmadığını göstermektedir.

Devlet memuriyetine girenlerin hizmet sürelerinin artması, kazanılmış hak aylık derecelerini ve kadro derecelerini de etkiler. Kadro derecesindeki ve/veya kazanılmış hak aylık derecesindeki yükseliş, genellikle memurların aylık ücretlerine artış olarak yansımakta ancak bu artışın miktarı unvanlara göre değişebilmektedir.

Bu kapsamda, memuriyete 8/1’deki Mühendis kadrosunda yeni başlamış olanlar ile Mühendis kadrosunda 40 yıl görev yapmış ve kazanılmış hak aylık seviyesi 1/4’e ulaşmış olanların aylık net maaş miktarları arasında, 2019 yılının ilk yarısında (%15 gelir vergisi diliminde) ne kadar fark olduğu konusunda hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Ancak Tabloya bakıldığında, Mühendis unvanlı kadroda memuriyete başlayanlar ile Mühendis kadrosunda 40 yıllık hizmeti bulunanların aylık net maaşları arasındaki farkın, yıllar süren meşakkatli hizmetin karşılığı sayılabilecek bir düzeyde olmadığını görmekteyiz.

Yeni başlayan mühendis ile 40 yıllık mühendis maaşı arasındaki fark (2019 yılının ilk yarısında)

Derece - Kademe

Hizmet Süresi (Kıdem Yılı)

Aylık Net Maaş

8/1

Yeni başlayan

5.123 TL

1/4

40 yıl

5.802 TL

Aylık Net Maaşlar arasındaki Fark

679 TL

NOT: Aylık maaş hesaplamasında;

Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.

Çalışılan kurumlardan ve yerlerden kaynaklı ödeme farklılıkları (zam ve tazminat, sosyal denge tazminatı gibi) dikkate alınmamıştır.

Yabancı dil tazminatı ödemesi,  zorunlu bireysel emeklilik sigortası primi kesintisi, sendika aidatı kesintisi ve toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi dikkate alınmamıştır.

memurunyeri.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.