Hükümetin Kamu Görevlilerinin Geçim Standardını Yükseltecek Rakamlarla Gelmesini Bekliyoruz

Hükümetin Kamu Görevlilerinin Geçim Standardını Yükseltecek Rakamlarla Gelmesini Bekliyoruz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Toplu Sözleşme’de hükümetten beklentilerini de dile getirdi ve “Bu toplu sözleşmede yeni kazanımlarla kamu görevlilerini rahatlatacak bir süreç olsun temennimizi ifade ediyoruz. Hükümetin de bu boyutuyla bizi anlamaya bize uygun tekliflerle gelmeye şimdiden hazırlıklı olmasını, bize gerçekleşen enflasyon rakamlarını dikkate alarak, hedeflenen enflasyon rakamlarının tutturulamadığını dikkate alarak gelmesini, kamu görevlilerinin geçim standartlarını yükseltecek rakamlarla

Kamu işçileri için görüşülmeye devam eden Toplu İş Sözleşmesi’nde hükümetin işçi sendikalarına sunduğu 4+5’lik teklifin kamu görevlileri için de gelmesi durumunda Memur-Sen’in yaklaşımına değinen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türk-İş’in teklife ilişkin açıklamasını özenle takip ettiğini belirterek “Onların bu rakamlara sıcak yaklaşmadığını gördük. Zaten yaklaşmaması gerektiğini, bu rakamın düşük olduğunu biz de düşünüyoruz. Burada hükümetin konuya ilişkin yeni ve kabul edilebilir yaklaşımlarla teklifini yinelemesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü memurlar olarak da süreci takip ediyor ve bizi ilgilendiren bir başka sürece doğru ilerliyoruz. Benzer bir teklif bize sunulursa, gösterdiğimiz reflekslerimizi önceki toplu sözleşmeleri takip edenler hatırlayacaktır, biz de gerçekleşen enflasyon rakamlarının bile altındaki teklifleri asla kabul edemeyiz. Aslolan enflasyonun üzerindeki rakamlardır. Refah payını biz de son derece önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.