Derecesi 8 Olan Memur 4 Ve 5 İnci Derece Kadrolara Nasıl Atanır?

Derecesi 8 Olan Memur 4 Ve 5 İnci Derece Kadrolara Nasıl Atanır?

Kamuajans.com – Kazanılmış hak aylığı bakımından 8 inci derecede bulunan Devlet memurları, bazı şartların varlığı halinde 4 üncü derecede kadroya atanabilecekleri gibi 5 inci derece kadroya da atanabilirler.

8 inci derece kazanılmış hak aylığı ile Devlet memurunun 4 ve 5 inci dereceli kadrolara atanması mümkün olmakla birlikte, atanacakları dereceye göre hem atanma koşulları ve hem de özlük haklarından yararlanma durumları farklılık göstermektedir.

Atama yapılan kadronun derecesinin 5 olması

Kurumların 5 ve altındaki (5-15) derecelerdeki boş kadrolarına, ilgili memurun kazanılmış hak aylık seviyesinin üç üst derecesinden fazla olmaması şartıyla, kurumların takdiriyle memurların atanması mümkündür.

Örneğin, kazanılmış hak aylığı 8/2 olan bir memur, bulunduğu unvana (veya naklen atanması mümkün olan başka bir unvana) ait 5 inci dereceli boş bir kadroya atanabilir.

Bu şekilde yapılacak atamalarda;

*Memurun eğitim durumuna ve hizmet süresine bakılmazken, atama yapılacak kadro derecesinin, ilgili memurun öğrenim durumu itibariyle yükselebileceği dereceyi aşmamasına dikkat edilir.

*Memurun aylığı, atanmış olduğu 5 inci dereceden ödenmez ve kazanılmış hak aylık seviyesi olan 8/2’den ödenir. Memur, kazanılmış hak aylık seviyesi itibariyle kademe ilerlemesi ve derece yükselmesi yapmaya devam eder.

*Memur, atandığı 5 inci derece kadro için geçerli olan; ek gösterge, ek ödeme ile zam ve tazminatlardan yararlanamaz.

*Atama yapılan 5 inci derece kadro, ilgili memur için kazanılmış hak olmaz.

Atama yapılan kadronun derecesinin 4 olması

Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı ile Sağlık Hizmetleri Sınıfına ait kadrolar hariç olmak üzere, diğer hizmet sınıflarının 1, 2, 3 ve 4 üncü dereceli boş kadrolarına, derece yükselmesindeki süre şartı aranmadan, kurumların takdiri ile memurların atanması mümkün olabilmektedir.

Örneğin, kazanılmış hak aylığı 8/2 olan bir memur, bulunduğu unvana (veya naklen atanması mümkün olan başka bir unvana) ait 4 üncü dereceli boş bir kadroya, bazı koşulları taşıyor olması halinde atamaya yetkili makamların takdiri ile atanabilir.

Bu şekilde yapılacak atamalarda;

*Memurun yükseköğrenim mezunu olması gerekir.

*Memurun, dört yıl ve daha fazla süreli yükseköğrenim mezunu olması halinde en az 8 yıl, dört yıldan az süreli yükseköğrenim mezunu olması halinde ise en az10 yıl hizmetinin bulunması gerekir.

*Memurun atanacağı kadronun, Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı veya Sağlık Hizmetleri Sınıfı kapsamında bir kadro olmaması gerekir.

*Memurun aylığı, atanmış olduğu 4 üncü derecenin birinci kademesinden ödenir.

*Memur, 8/2’de olan kazanılmış hak aylığı seviyesi üzerinden kademe ilerlemesi ve derece yükselmesi yapmaya devam eder.

*Memur, atanmış olduğu 4 üncü derece kadro için geçerli olan; ek gösterge, ek ödeme ile zam ve tazminatlardan yararlanır.

*Atama yapılan 5 inci derece kadro, ilgili memur için kazanılmış hak olmaz.


memurunyeri 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.