Bayram İkramiyeleri Kamuda Çalışan Memura da Verilsin

Bayram İkramiyeleri Kamuda Çalışan Memura da Verilsin

Kamuajans.com - Bayram ikramiyenin memurlara da verilmesi için Kamu Şefleri Derneği olarak; Sosyal Güvenlik Ailesi Derneği( SOGÜAD), İşkur Derneği(İŞKUR-DER),Başdağıtıcılar Derneği olarak ortak bildiri yayımladık.

Kamuajans.com - Bildiri de  "Sürekli büyüyen güçlü Türkiye’mizde kişi başı millî gelirin 2 bin dolardan 11 bin dolara çıktığını ve son zamanlarda gururlandığımız ekonomimizin %7,4 oranının da büyümesin de memurun katkısının yadsınamayacağını, yıllardır enflasyon oranında zam alan memurun artık artan refah payından da hakkını alma zamanı gelmiştir." ifade edilmiş olup memurlara da Bayram İkramiyesi verilmesi gerektiğinin altı çizilmiştir.

 

Bilindiği üzere Bayram İkramiyeleri, toplu sözleşme görüşmelerinde kamuda çalışan yaklaşık 3 milyon memur için de ifade edilmiş ve gün geçtikçe geliri asgari ücrete yaklaşan memurlar tarafından mutlulukla karşılanmıştı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününden önce açıklanan pakette, ülkemiz ekonomisinin %7,4 gibi bir büyüme rakamıyla atağa kalkması ve büyüyen Türkiye’nin refah payından emeklilerimiz için 1000 TL ikramiye verileceği müjdesi beklenti içine giren kamu çalışanlarını, tekrar umutlandırdı.

Ülkemizin kalkınması ve büyümesi için yıllarını vermiş emeklilerimize Ramazan ve Kurban bayramları öncesi ikramiye verilmesi toplumun bütün kesimleri tarafından takdirle karşılanmıştır. Ayrıca Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde 1000 TL ikramiye verilecek olması iç talebin canlandırılmasına katkı sağlayarak ekonomiye de olumlu yansımaları olacaktır. Ancak kamuda çalışan 3 milyon civarında memurun kapsam dışında bırakılması, bayram öncesi müjde bekleyen memurları ziyadesi ile üzmüştür.

Kamu işçileri yıllardır ikramiye almaktayken, yeni düzenleme ile yaklaşık 12 milyon emeklimiz ikramiye almaya hak kazanmışken ve ülkemiz ekonomisi %7,4 gibi bir büyüme rakamıyla atağa kalkmışken, yaklaşık 3 milyon memurun bu haktan faydalanamamasını hakkaniyete ve adalete uygun olmadığı gerekçesiyle üzücü bir karar olarak değerlendiriyoruz.

Sürekli büyüyen güçlü Türkiye’mizde kişi başı millî gelirin 2 bin dolardan 11 bin dolara çıktığını ve son zamanlarda gururlandığımız ekonomimizin %7,4 oranının da büyümesin de memurun katkısının yadsınamayacağını, yıllardır enflasyon oranında zam alan memurun artık artan refah payından da hakkını alma zamanı geldiğinin ifade ederek bayram demek, paylaşmak demekse; kamu çalışanları olarak refah payında bizlerin de hakkı olduğuna inanıyor, bayram ikramiyesinin bütün kamu çalışanlarına verilmesi hususunda değerli devlet büyüklerimize sesleniyoruz : ”Bayram İkramiyeleri Kamuda Çalışan Memura da Verilsin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.