Başka Kuruma Geçersem Ek Göstergem Değişir Mi?

Başka Kuruma Geçersem Ek Göstergem Değişir Mi?

Kamuajans.com – Öğretmen kadrosunda görev yaparken Genel İdare Hizmetleri sınıfındaki 1. dereceli Şube müdürlüğüne 2014 yılında asaleten atandım. Öğretmen iken 3/3 derece kadro ve 1600 ek göstergeden faydalanıyordum. Şube müdürlüğüne başladıktan sonra genel idari hizmetleri sınıfındaki 2200 ek göstergeden faydalanmaya başladım. Şu an 1-4 dereceye yükseldim. Devlet Personel Başkanlığının daha önceki görüşleri doğrultusunda kariyer hizmet sınıfı olan öğretmen kadrosu için öngürülen 3000 ek göstergeden faydala

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 43/B maddesi:

"Ek Gösterge: Bu Kanuna tabi kurumların kadrolarında bulunan personelin aylıkları; hizmet sınıfları, görev türleri ve aylık alınan dereceler dikkate alınarak bu kanuna ekli I ve II sayılı cetvellerde gösterilen ek gösterge rakamlarının eklenmesi suretiyle hesaplanır. II sayılı cetvelde yer alan unvanlarda değişiklik yapmaya ve yeni unvanlar ilave etmeye Cumhurbaşkanı yetkilidir.



Bu ek göstergeler, ilgililerin belirtilen sınıf ve görevlerde bulundukları sürece ödemelere esas alınıp, terfi bakımından kazanılmış hak sayılmaz. Kurumların 1,2,3 ve 4 üncü dereceli kadrolarına atananlara uygulanacak ek göstergeler, ilgililerin daha önce bulunmuş oldukları kariyerleri ile ilgili sınıf veya ekli I sayılı Cetvelin Genel İdare Hizmetleri Sınıfı (g) bölümünde belirtilen görevlerde kazanılmış hak aylık derecelerine göre alabilecekleri ek göstergelerden düşük olamaz."

Kazanılmış dereceniz 1 olduğundan 1.dereceli şube müdürü kadrosunda bulunduğunuz sürece kurum fark etmeden 3000 ek göstergeden yararlanabileceğinizi düşünüyoruz.


Kaynak : SGK Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.