30 Bin Memur Alınacak

30 Bin Memur Alınacak

Kamuajans.com - Kamu kurumları personel alımı için şartlarını açıkladı ve ilana çıktı. Bu yılın sonuna kadar devlet daireleri 30 bin geçici personel alacak.

Kamuajans.com - Milyonlarca memur adayının beklediği karar çıktı. Kamu kurumları personel alımı yapılacağını duyurdu. En fazla istihdam 13 bin 500 kişiyle Milli Eğitim Bakanhğı'nda gerçekleştirilecek, toplamda 30 bin memur alınacak.


30 BİN MEMUR ALINACAK

Kamu kurumları personel alımı için şartlarını açıkladı ve ilana çıktı. Bu yılın sonuna kadar devlet daireleri 30 bin geçici personel alacak. Kamu Hastaneleri Kurumu da 2017 bitene kadar bin kişilik daha istihdam yaratacak.


HANGİ KAMU KURUMU NE KADAR ALIM

EN fazla alım yapacak kurum Milli Eğitim Bakanlığı. Bakanlığa 13 bin 500 kişilik geçici personel hakkı tanındı.

Bugüne kadar 5 bin 579 kişi işe alındı. Bakanlık, yılsonuna kadar 7 bin 921 kişiyi daha alacak


İKİNCİ SIRADA İÇİŞLERİ

Kamuda en fazla geçici personel alımı yapan ikinci bakanlık ise İçişleri Bakanlığı. 4 bin 500 kişilik alım hakkı bulunan bakanlık bugüne kadar 2 bin 248 kişi istihdam etti, sene sonuna kadar 2 bin 252 kişiyi daha işe alacak.

Adalet Bakanlığı da yılsonuna kadar 2 bin 346 kişi daha istihdam edecek Temmuz ayına kadar bin 496 kişi istihdam eden Tarım Bakanlığı ise yılsonuna kadar 2 bin 504 kişiyi daha işe alacak 3 bin 500 kişilik geçici personel alımı yapacak olan kamu üniversiteleri ise bugüne kadar bin 92 kişiyi istihdam etti.

Önümüzdeki dönemde 2 bin 408 kişi daha almaları bekleniyor. Kamu Hastaneleri Kurumu da 2017 bitene kadar bin kişilik daha istihdam yaratacak


İLANA ÇIKTI

Birçok kamu kurumu ilana çıkmış durumda. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye'nin çeşitli illerinde yapılacak arkeolojik kazılarda kazı yapacak 300 işçi ararken, kazılarda çalışacak arkeolog ve uzman da alacak.

GÜNEŞ 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.