2017 Temmuz Kurumlar İtibariyle Şef Maaşı

2017 Temmuz Kurumlar İtibariyle Şef Maaşı

Kamuajans.com - Kamu kurum ve kuruluşlarında “Şef” unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurlarının aylık maaş miktarı, amiri durumunda oldukları personelin maaşına yakın olmanın yanı sıra kurumlara göre farklılık da göstermektedir.

Kamuajans.com - Şef unvanlı kadrolarda görev yapanların dereceleri aynı olduğunda yararlandıkları ek gösterge ve ek ödeme aynı seviyede olurken, zam ve tazminatları ise çalıştıkları kurumlara göre farklılık gösterebilmektedir. Öte yandan, mahalli idarelerde görev yapanlar için ise sosyal denge tazminatı ve ikramiye ödemelerinden yararlanma durumu söz konusu olabilmektedir.

Ancak, Şef unvanlı Devlet memurlarının aylık/kadro seviyesi aynı olduğunda ücretlerinin kurumlara göre değişiklik gösteriyor olmasının, eşit işe eşit ücret uygulamasına uygun düşmediğini değerlendirmekteyiz. Ayrıca, görev yapılan kurumun farklı olmasının, aynı unvanlı emsal personel arasında ücret farklılığını gerektirmeyeceğini, kariyer (merkez) uzmanlara ilişkin belirlemelerde olduğu gibi, kurum ayrımı yapılmaksızın Şef unvanlı Devlet memurlarının maaşlarının eşitlenmesi yoluna gidilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Bu çerçevede, kadro unvanı Şef olan Devlet memurları arasında, çalıştıkları kurumlardan kaynaklı ücret farklılığı konusunda bilgi olması bakımından; hizmet süresi 25 yıl ve daha fazla olan, aylık seviyesi 1 /4 olan ve kadro derecesi 3 olan Şef kadro unvanlı personelin bazı kurumlardaki aylık net maaş miktarının, 2017 yılının ikinci altı aylık döneminde ve değişen vergi dilimlerinde ne kadar olacağı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir. 

Bazı kurumlarda “Şef” net maaşı (2017 yılının ikinci altı aylık döneminde)

Kurum

Derece

Hizmet Yılı

Aylık Net Maaş

Aylık

Kadro

Vergi Oranı %15

Vergi Oranı %20

-Her Derece Yargı Organları

-Seçim Kurulları

1/4

3

25 yıl ve üzeri

3.675 TL

3.594 TL

-Başbakanlık

1/4

3

25 yıl ve üzeri

3.264 TL

3.183 TL

-Adalet Bakanlığı

1/4

3

25 yıl ve üzeri

3.255 TL

3.174 TL

-Maliye Bakanlığı

-Devlet Personel Başkanlığı

-Hazine Müsteşarlığı

-Vakıflar Genel Müdürlüğü

-Özelleştirme İdaresi Başkanlığı

-Toplu Konut İdaresi Başkanlığı

-Savunma Sanayii Müsteşarlığı

1/4

3

25 yıl ve üzeri

3.251 TL

3.170 TL

-İçişleri Bakanlığı

-Milli Eğitim Bakanlığı

-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

-Sağlık Bakanlığı

-Kültür ve Turizm Bakanlığı

-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

1/4

3

25 yıl ve üzeri

3.242 TL

3.162 TL

NOT:

*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

*Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.

*Sendika aidatı ve toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi dikkate alınmamıştır.

*Gelir Vergisi oranı %15 olarak uygulanmıştır.

*BES prim kesintisi dikkate alınmamıştır.

*Mahalli İdarelerde görev yapan Şef unvanlı personel, sosyal denge tazminatı ve/veya ikramiye de alabildiğinden, maaşları yukarıda belirtilen tutarlardan daha fazla olabilir.. 

memurunyeri.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.