Türkiye'den TİK TOK'a yasak geliyor!

Türkiye'den TİK TOK'a yasak geliyor!

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AK Partili Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye'de yasaklanmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

TikTok Türkiye'de Yasaklanabilir mi? TBMM Komisyonu Başkanı Yayman'dan Açıklama: "Sonu Yasaklamaya Kadar Gidecek"

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AK Partili Hüseyin Yayman, TikTok'un Türkiye'de yasaklanmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yayman, platformun ikna edici ve tatmin edici cevaplar vermediğini belirterek, "Son tahlilde bu işin sonu yasaklamaya kadar gidecek" dedi.

Yayman, komisyonun Aralık ayında TikTok temsilcilerini dinlediğini ve platformdan gelen cevapların yetersiz olduğunu söyledi. Özellikle içerik paylaşımları konusunda ciddi eleştiriler olduğunu vurgulayan Yayman, "Mızrağın çuvala sığmadığı bir durumla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Çocukların ve ailenin korunması gerektiğini vurgulayan Yayman, komisyon olarak yasaklamalara karşı olsalar da bu konuda bir adım atmaları gerekebileceğini belirtti. Yayman, "Tiktok’u Amerika'da yasaklıyorlar. Biz yasaklamalara karşıyız, fakat Türkiye'de de bu işin sonu yasaklamaya kadar gidecek. Çünkü maalesef burada asla sözle, tavsiyeyle, ricayla mesafe alamadığımız bir ilişki var" diye konuştu.

Yayman ayrıca, X platformunu da Türkiye'de temsilcilik açmaya davet etti ve "Hiç kimse dokunulmaz değil, hiç kimse kendisini yasamanın, yargının, yürütmenin üzerinde göremez. Kimse içinde bulunduğu ülkenin kanunlarının, hukukun üstünde kendini göremez" dedi.

Yayman'ın bu açıklamaları, TikTok'un Türkiye'deki geleceğiyle ilgili endişeleri artırıyor. Platformun önümüzdeki süreçte ne gibi adımlar atacağı merak konusu.