Metroloji o illeri uyardı! Toz aşımı, sağanak yağış, kuvvetli rüzgara dikkat!

Metroloji o illeri uyardı! Toz aşımı, sağanak yağış, kuvvetli rüzgara dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava tahmin raporunu yayınladı. Meteoroloji uzmanları tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, yurdun bazı bölgeleri, parçalı ve yer yer çok bulutlu hava olayı beklenildiği bilgisi yer alırken, bazı il ve bölgeler

Meteoroloji hava tahmin raporunu yayınladı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme raporundan elde edilen bilgilere göre, Yurdun kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı bilgisi yer alırken, akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin sağanak yağışlı hava olayı beklenildiği bilgisi yer alıyor.

Rüzgarın, batı kesimlerde güneyli yönlerden (50-80 km/saat) kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi tahmin edildiği bilgisi verilirken, iç ve batı bölgelerde ise toz taşınımı görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre, sıcaklık mevsim normalleri üzerinde seyrederek, hava sıcaklıklarının yurt genelinde artmaya devam etmesi beklenildiği bilgisi yer alıyor. Bu hafta içerisinde normalleri şu şekilde olması tahmin ediliyor;

Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgesinde 4-6 derece,

Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 10-15 derece üzerine kadar çıkması tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı!

Rüzgarın, genellikle güneyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, iç ve batı kesimlerde ise kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Kıyı Ege’de, Çarşamba öğle saatlerinden itibaren İç Ege, İç Anadolu’nun batısı, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile birlikte Bolu çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat) şeklinde esmesi beklediği için bu bölge ve illerde fırtına nedeniyle, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

İç ve batı bölgelerde için ise, toz taşınımı beklendiği bilgisi verildi. Bu neden dolayı, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı daha dikkatli ve daha tedbirli olunması gerekmektedir.