Meteorolojiden yeni tahminler geldi! Sağanak yağışlar yurda geri dönüyor!

Meteorolojiden yeni tahminler geldi! Sağanak yağışlar yurda geri dönüyor!

Elde edilen son rapor doğrultusunda hava sıcaklıkları hafta sonuna kadar ülke genelinde mevsim normalleri şeklinde devam edecek. Cuma gününden itibaren ise sağanak yağış tekrardan yurda dönüş yapacak.

Yaz aylarına girmeye kısa bir zaman kala, Türkiye’de güneş yüzünü etkili bir şekilde göstermişti. Geçtiğimiz haftalardaki yağış ve soğuk havadan sonra bugün hava sıcaklıkları yükselmeye başladı. Ancak son tahminler doğrultusunda göre bu çok da uzun süre devam etmeyecek.

Sağanak yağış tekrar geliyor

Çarşamba ve Perşembe yurt genelinde güneşli havanın etkisi devam etse de Cuma gününden itibaren sağanak yağış etkili olacak. Cumartesi gününden itibaren ise yurdun büyük bölümünde sağanak yağış etkisi artış gösterecek. Aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgesinde de yoğun bir kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler doğrultusunda: Ülkenin doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu ve parçalı Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğu kısmının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Doğu Anadolu’nun doğu ve yüksek kısımlarının (2000 m) yer yer karla karışık yağmur ile kar yağışlı, diğer kısımların ise az bulutlu ve güneşli olacağı tahmini yapıldı.

O saatlerde etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada hava durumu raporuna göre ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklentisi hâkim olacak. Ege kıyıları ile Batı Akdeniz haricinde aralıklı sağanak yağışlar ve yer yer gök gürültülü sağanaklar sıklıkla devam edece. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen raporda hava durumu raporu doğrultusunda ülke geneli parçalı ve çok bulutlu bir havaya hâkim olacak. Ege kıyıları ile Batı Akdeniz haricinde aralıklı sağanak yağışlar ve yer yer gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı özellikle Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Trakya ve Artvin çevrelerinde yoğun olacak. Bu bölgelerde su baskını, sel, yıldırım, yerel dolu yağışı ve şiddetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkat edilmesi ve gereken tedbirlerin alınması konusunda vatandaşların tedbirli olması yönünde uyarılar yapıldı.