Meteoroloji o illeri uyardı! Gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış geliyor!

Meteoroloji o illeri uyardı! Gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tarafından yayınlanan hava durumu raporunda bazı iller ve bölgeleri gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış beklediği bilgisi verildi. İşte sizlerle Meteoroloji tarafından yayınlanan hava tahmin raporu...

Yurdun doğusunda ve Trakya’da gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış bilgisi yer alırken, sıcaklıklar ise mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyredeceği bilgisini yayınlayan Meteoroloji Müdürlüğü, yayınlanmış olduğu hava tahmin raporu ile birlikte il ve bölgeleri çığ, rüzgar ve kuvvetli yağışa karşı uyardı!

Ülke genelinde beklenen hava durumu yayınladı!

Ülke geneli için yayınlanan hava tahmin raporundan elde edilen bilgilere göre, Marmara’nın batısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Osmaniye çevresi, Adana’nın kuzey ve doğusu, Hatay ve Kahramanmaraş’ın batı ilçeleriyle birlikte, Samsun ve Ordu’nun iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bilgisi yer alıyor.

Beklenen yağışların gece saatlerinde, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklenirken, hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 2-4 derece azalacağı belirtildi.

Belirtilen iller ve bölgeler dışında kalan diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtilirken, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Rüzgar’ın genellikle güneyli yönlerden, yurdun güneydoğu kesimlerinde, kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji çığ, rüzgar ve kuvvetli yağışa karşı uyardı!

Yağışların gece saatlerinden Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiği bilgisi veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı il ve bölgelerde ikamet vatandaşları seslenerek, sel, su baskını gibi olaylara karşı uyardı.

Batı Karadeniz kıyılarında güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına nedeniyle, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı uyardı!

Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlar için çığ tehlikesi uyarısında bulundu.