Havalar birden değişiyor! İstanbul için yağış uyarısı…

Havalar birden değişiyor! İstanbul için yağış uyarısı…

Yaz aylarının gelmesi ile beraber yağmurlar azalmaya başlamıştır. Çoğu vatandaş kendini dışarıya atarak güzel havanın tadını çıkarmaya başlamıştır.

AKOM’dan maalesef İstanbullular için üzücü haber geldi. Merak edilen tüm detaylar haberimizin geri kalanında yer almaktadır…

AKOM’dan İstanbullular için yağış uyarısı

İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi tarafından sağanak yağış uyarısı yapıldı. Affet Koordinasyon merkezinin açıklamasına göre kentte sıcaklıkların 10 derece kadar düşmesi bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, kentte sağanak yağışın etkili olmasının beklendiğini duyurdu.

AKOM açıklamasında, başta İstanbul olmak üzere ülkenin batı bölgelerinin beklenen alçak basınç sisteminin Orta Akdeniz'e etkisi olacağı belirtildi. Açıklamada, herhangi bir ilde yerel sağanak yağış beklendiği ve 28 derece arasındaki sıcaklıkların 16-18 derece değerlerine kadar düşmesinin beklendiği belirtildi. İstanbulları derinden üzecek bu haber, hafta sonu planlarını değiştirilmesi gerekecek.

Sağanak yağışın Perşembe günü itibari ile başlanması beklenmektedir. Erken sevinen vatandaşlar kendilerini sıcak havanın güzelliğini çoktan kaptırmaya başlamıştır. Düşecek hava sıcaklıklarının ardından İstanbullular şemsiyesini almadan dışarı çıkamayacaktır. İstanbul da etkili olacak yağış birçok ilde de hissedilecektir.