Elektirik ve Doğalgaz Faturalarında Yeni Sistem: Kimileri Çok Sevinecek, Kimisi Üzülecek

Elektirik ve Doğalgaz Faturalarında Yeni Sistem: Kimileri Çok Sevinecek, Kimisi Üzülecek

Yeni sistemin kısa bir süre içinde açıklanması bekleniyor.

Faturalarda Zam ve İndirim Kararı! Doğalgaz ve Elektrik Faturalarında Yeni Sistem!

Doğalgaz Desteği Son Erdi!

Nisan 2023'te başlayan ve konutlarda 25 metreküp bedava doğalgaz uygulaması 1 Mayıs'ta sona erdi. Bu durum, doğalgaz faturalarında artışa neden olacak ve özellikle dar gelirli vatandaşları etkileyecek. Hükümetin bu açığı kapatmak için yeni bir sisteme geçmeyi planladığı belirtiliyor.

Gelire Göre Fatura Çıkacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın hazırladığı yeni sistemde, elektrik ve doğalgaz faturaları gelire göre belirlenecek. Bu sayede, düşük gelirli vatandaşlar daha az, yüksek gelirli vatandaşlar ise daha fazla ödeme yapacak. Bu kademeli tarife sistemi, enerji tasarrufunu da teşvik etmeyi amaçlıyor.

Fazla Tüketene Yüksek Tarife Uygulanacak

Yeni sistemde, elektrik ve doğalgazda fazla tüketenlerin de faturaları artacak. Bu sayede, enerji tasarrufunun teşvik edilmesi ve dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor. Tüketim sınırının altında kalan aboneler ise indirimden faydalanabilecek.

Faturalara Nasıl Yansıyacak?

Yeni sistemin kısa bir süre içinde açıklanması bekleniyor. Bu sisteme göre, düşük gelirli ve az tüketen aboneler bugünden daha düşük faturalar öderken, yüksek gelirli ve fazla tüketen aboneler ise zamla karşı karşıya kalacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yeni sisteme dair tüm detayları kamuoyuyla paylaşacak.