DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları tarihi hangi ayda, hangi gün yapılacak? DGS başvuru ücretleri belli oldu mu?

DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları tarihi hangi ayda, hangi gün yapılacak? DGS başvuru ücretleri belli oldu mu?

ÖSYM tarafından her sene yapılan Dikey geçiş Sınavı DGS için artık çok az bir zaman kaldı. Başvuru tarihleri için kısa bir süre kala adaylar tarafından bazı araştırmalar yapılmaya başlandı. DGS ne zaman yapılacak?

2024 Dikey Geçiş Sınavı: DGS başvuru tarihi hangi ay ve hangi gün olacak? DGS başvuru ücreti belli oldu mu? Tarzındaki sorular yoğun bir ilgi görüyor. Eğitimini yüksekokuldan lisansa tamamlamak isteyen kişilerin katılacağı DGS sınavı için sınav ve başvuru tarihleri belli olmaya başladı. Peki DGS başvuru ücretlerinin ne kadar olduğu açıklandı mı? ÖSYM’nin 2024 sınav takviminde yer alan DGS başvuru tarihi, DGS sınav tarihi ve DGS sonuç tarihine haberimizden ulaşabilirsiniz...

DGS başvuru ücreti 2024 ne kadar?

DGS sınavı için başvuru işlemleri 10-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak. DGS başvuru ücretleri ile ilgili ise henüz net bir sonuç gelmedi. DGS’nin geçen sene ki başvuru ücreti 270 TL şeklinde açıklanmıştı. Bu sene ki yeni ücret açıklandığı zaman haberimizde ek olarak bulabilirsiniz. DGS başvuru ücreti kılavuzun yayınlanması ile belli olacak. DGS sınavı 30 Haziran 2024 tarihinde yapılacak. DGS sınav sonuçları ise 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanmış olacak.

DGS sınavı kazanınca ne olur?

DGS sınavından başarı elde edenler tercih işlemlerinin ardından bir yere yerleşemediği zaman OSYM tarafından ek tercih hakkına sahip olacaktır. DGS ile bir örgün öğretime yerleştiğiniz zaman da aynı anda açıköğretimden de bir bölüm okumaya başlayabilir ya da devam edebilirsiniz. DGS’yi kazandıktan sonra bazı okullar 1. Sınıftan başlatırken, bazı okullar ise 3. Sınıftan başlatırlar. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları mezunlarının Lisans Öğrenimine yapabilmek için ÖSYM tarafından yapılan sınav DGS sınavdır. 2. DGS’ye kimler başvuru yapabilir? DGS’ye başvuru yapacak adaylarda, meslek yüksek okulları ile Açıköğretim önlisans programlarından mezun olmuş olmak koşulu aranır. DGS sınavı 30 Haziran 2024’de gerçekleşmiş olacak.