2021'de JÖH Alımı Olacak Mı? JÖH Alımı Ne Zaman? JÖH Nasıl Olunur? Jandarma Özel Harekat (JÖH) Eğitimleri Nasıl?

2021'de JÖH Alımı Olacak Mı? JÖH Alımı Ne Zaman? JÖH Nasıl Olunur? Jandarma Özel Harekat (JÖH) Eğitimleri Nasıl?

JÖH, Jandarma Özel Harekat Birliğinin kısaltılmasıdır. JÖH kollarında birimlerine özgü birlik arması taşırlar. İzmir Foça'da zorlu bir eğitimden geçerek özellikle terörle mücadelede en ön saflarda yer alan Jandarma Özel Harekat yani JÖH birliklerine girmek için gereken genel başvuru şartlarını taşımaları ve JÖH timlerinin aldıkları eğitimleri almaları gerekir. JÖH nasıl olunur, JÖH maaşı 2021 ne kadar? haberimizde.

Jandarma Özel Harekat birimleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemli, seçkin birliklerindendir. Özel olarak seçilen JÖH'ler zorlu eğitim aşamalarından geçtikten sonra ülkeyi müdafaa vazifesinde en zorlu görevleri, vazifeleri sırtlanırlar. Binlerce genç JÖH olma hayali kurar. JÖH nedir? JÖH genel başvuru şartları nelerdir? JÖH eğitimleri nasıl oluyor? gibi merak edilen sorulara haberimizde yanıt bulabilirsiniz. Öte yandan 2021 yılında JÖH alımları yapılacak mı? sorusuda gündem olan sorular arasında. 2021 jöh alımlarına dair duyuru yapıldığında haberimizde yer alacak.

JÖH Alımı 2021'de Yapılacak Mı? (JÖH Alımı Ne Zaman?)

Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı olan Özel Harekat birimleri (JÖH) seçme ve gönüllü askerlerden oluşuyor. Jandarma Özel Harekat Timleri’nin eğitimleri, İzmir Foça’da bulunan Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda yapılıyor. JÖH üyeliği olan kişilerin bir çoğu rütbelidir ve genellikle terörle mücadele alanında vazife alırlar. JÖH ve astsubay olmak isteyen kadın ve erkek astsubay adaylar 2021 senesinde yeni alımlar yapılmasını istiyor. Jandarma astsubay alımı her yıl genelde Şubat-Mart aylarında gerçekleştiriliyor. İzlenmesi gereken bazı prosedürlerin zorunlu olduğu yeni dönem JÖH alımı da 2021 yılı Mart aylarında yapılması öngörülüyor.

JÖH Eğitimi Kaç Ay? (JÖH Eğitim Süresi)

Eğitim aşamalarında, Komandolar 3 ay eğitim alırken, JÖH'ler 5 ay eğitim alırlar. Adaylar için JÖH eğitimleri İzmir Foça'da gerçekleştirilmektedir. Adaylar, İzmir'de 10 hafta kadar eğitim alırlar.

Jandarma Özel Harekat (JÖH) Eğitimleri

Stres altında doğru karar verebilme

İklim ve arazi şartları nedeniyle ortaya çıkan engelleri aşabilme

Mevcut silahları etkili şekilde kullanabilme eğitimleri alıyor.

Binlerce askerin arasından seçilen komandolar;

Özgüven

Silah arkadaşlığı

Yorgunluk ve uykusuzluğa dayanabilme

JÖH Nasıl Olunur? Jandarma Özel Harekat (JÖH) Eğitimleri Nasıl Oluyor? 2020'de JÖH Alımı Yapılacak Mı?

Görev yapacakları bölge özelliklerine uygun arazi şartlarında;

Gece ve gündüz manevra eğitimi, 

Haritacılık bilgisi ve Küresel Konumlama Cihazı (GPS) kullanımı

Arazi şartlarına uygun kamuflajla gizlenme

Dağcılık

Suda geçiş tekniklerini öğrenerek, her türlü doğal ve suni engelleri aşma yeteneği kazanıyor.

Kurgulanan gerçeğe yakın operasyon ve çatışmalarla tecrübe kazanan timler, Ateş ve Manevra Parkuru'nda simülatörler yardımıyla çatışma ortamını yaşıyor. Komandoların, kurgulanan çatışmalardaki atışları, isabetleri ve hareketleri simülatör aracılığıyla bilgisayar ortamına taşınarak eğitmenler tarafından değerlendiriliyor. Eğitmenler, eksik ya da hatalı davranışları belirleyip komandoları uyarıyor.

Silah seslerini tanıyarak ateş altında ilerlemeleri, fiziksel ve ruhsal dayanıklılık sağlamaları için eğitimlerinde çatışma ortamları canlandırılan JÖH timleri, şüpheli mağaraya ve eve yaklaşma-arama, pusu ve pusuya karşı koyma, hedefi ilk atışta etkisiz hale getirme senaryolarında başarılı bir performans ortaya koyuyor. Her türlü silah teçhizatını kullanma eğitimi alan timlerin, mayın ve patlayıcı madde tespiti, teşhisi ve imhası konusundaki eğitimlerine de büyük önem veriliyor. Oldukça zor eğitim parkurlarını aşmayı başaran Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vurucu timleri JÖH'ler, doğal afet durumlarında da emniyet ve kurtarma faaliyetlerine de katılıyor.

Temel savaş eğitimlerini alan JÖH timleri, eğitimleri boyunca 260 kilometre koşu, 675 kilometre yürüyüş olmak üzere toplamda 935 kilometre yol kat ediyorlar.

JÖH Nasıl Olunur? Jandarma Özel Harekat (JÖH) Eğitimleri Nasıl Oluyor? 2020'de JÖH Alımı Yapılacak Mı?

Jandarma Özel Harekat Genel Başvuru Şartları

*Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

*En az lise mezunu veya lise dengi okuldan mezun olmak

*Adayların askerlik hizmetini tamamlamış olmak veya başvuru itibari ile askerlik yapıyor olmakİlgili başvuru süreci içerisinde belirtilen yaş aralıklarında olmak.

*Başvuru tarihi itibari ile askerlik terhisinin üzerinden 3 yıldan daha fazla geçmemek

*Sağlık raporunda asker olmak adına herhangi bir engele sahip olmamak

*En az 164 santimetre boyunda olmak

*Vücut yapısında herhangi bir bozukluk olmamak.

*Herhangi bir yara ya da ameliyat izine sahip olmamak.

*Güvenlik soruşturmaları geçmek

*Askerlik süreci içerisinde ceza almamak

Jöh Maaşı 2021!

JÖH Maaşları, Jandarma Özel Harekat JÖH sınıflı askeri personeller net 6.000 TL ile 8.000 TL arasında maaş almakta olup ayrıca bu tutara ilave hizmet süresi, hizmet bölgesi, tazminat ödemeleri de eklenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.