Türkiye, Ortadoğu Oyununu Bozmak İçin Suriye’de!

Türkiye, Ortadoğu Oyununu Bozmak İçin Suriye’de!

Kamuajans.com – Türkiye’nin Suriye topraklarında yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtını kınayan Arap Birliği’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’yi hedef alan sözleri tepki toplarken, Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt’de, kardeş ve dost bilinen ülkelerin boş sözlerine tepki göstererek şiddetle kınadı.

Tarihin tekerrür ettiğini ve Türkiye’nin dost ve kardeş bildiği ülkelerin kalleşliklerine bir kez daha şahit olduğunu belirten Türüt, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bu zor zamanlarda kardeş bildiğimiz ülkelerin saflarımızda yer almalarını beklerdik, diyerek şunları söyledi.

“Siyaseten günü kurtarmak yerine tarihten gelen birlikteliğimize ve ümmet bilincine sahip çıkmalıyız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, “1974’te biz adına Barış Harekâtı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce diyalog ve diplomasinin devreye girmesi en dileğimdir” sözleri geçmişi unutmuş bir insanın hamasetinden başka bir şey değildir. Sayın Akıncı’ya hatırlatmak istiyorum ki, 1974’de senin soydaşların, hemşerilerin, birlikte yaşadığın insanlar çocuk, kadın, yaşlı demeden küvetlerde kesilerek öldürülüyordu. Türkiye, senin kanın akmasın diye emperyalist ülkeleri karşısına alarak Barış Harekâtını yaptı. Şimdi yine soydaşlarının kanı akmasın diye bir harekât yapılıyor ama sen, 30 yıldır akan soydaş kanına acıyacağın yerde, anlaşılıyor ki teröristlerin akan kanına yanıyorsun! Zor zamanlarınızda yanınızda olan Türkiye’yi bugün yalnız bırakmaya çalışırken kime yaranmaya çalışıyorsun? Sayın Akıncı bu yanlışı derhal düzeltmelidir. Bu sözlerinden dolayı Türkiye’den ve Türk halkından özür dilemelidir.

Öte yandan “ümmet” diye sahip çıkıp kardeşlik duygularıyla kucaklaştığımız, yeri geldiği zaman ekmeğimizi paylaştığımız Arap Birliği’nin Türkiye’yi kınaması da son derece yanlış ve üzüntü vericidir. Anlaşılan Arap kültürünü, yeraltı ve yerüstü zenginliklerini ve namuslarını kirleten düşman postallarının varlığı onlara dokunmuyor! Arap Birliği’nin, topraklarını emperyalizmin hizmetine sunmaya çalıştıklarını ve topraklarının işgal edilmesine sessiz kaldıklarını görmek içimizi acıtıyor. Özellikle Arap Birliği bilsin ki, Türkiye, Ortadoğu oyununu bozmak için Suriye’ye girdi. Suriye’nin üçe bölünerek İslam devletlerini zayıflatmayı hedef alan bir oyunu bozdu. Bugün ABD’nin yanında yer almak demek Büyük İsrail Projesi’ne hizmet etmek demektir. Ortadoğu’ya terörü bela eden ABD’dir. İslam ülkelerinin iç dinamikleriyle oynayıp ekonomik ve sosyal olarak zayıflatmaya çalışan emperyalistlerin yanında yer almak kendi vatanlarına, vatandaşlarına ihanettir. Arap Birliği’ni şiddetle kınıyoruz. Yaptığı yanmıştan bir an önce dönmesini ve bu hatasını düzeltmesini bekliyoruz.

Bombaların altında can veren çocukların, kadınların, yaşlıların feryatlarına sessiz kalmayan ve din kardeşi düşüncesiyle her fırsatta yardımına koştuğu Filistin’in Türkiye’yi kınaması da yanlıştır ve içimizi acıtmıştır. Filistin’in iktidar sarhoşu muhterisinin ettiği boş sözleri de tüm Filistinli kardeşlerimize mâl etmiyoruz. Filistin henüz ne olduğunu bilmeyen, cahil, muhteris, şımarık, gözü kör ve aptallarca yönetile dursun, tepelerine bomba yağmaya başladığı zaman yine Türkiye’den imdat dileneceklerini bilmeyecek kadar düşüncesiz kişilerce yönetiliyor.

Bütün bu yanlışları üst üste koyduğumuz zaman değersiz sözler diyerek gülüp geçemiyoruz. Çünkü dostlarımız, kardeşlerimiz, uğruna can verdiklerimiz bizi hançerledi! ABD, dindaşımız değil, soydaşımız değil, kültür birliğimiz yok. Emperyalist fikirlerini hayata geçirebilmek için planlar yapıyor. Ne kadar kızsak da, o da “efendilerine” hizmet ediyor! Onların yaptığı, dostlarımızın yaptığı kadar canımızı sıkmaz. ABD’nin ağır yaptırımlarına göğüs gereriz, söylediklerine boş lakırdı diye gülüp geçeriz, ancak dostlarımızın lakırdıları yüreğimizi delip geçer!

Türkiye, Ortadoğu’da, ABD’nin “efendilerinin” büyük oyununu bozmaya kararlıdır. Arap Birliği’nin vızıltısı, KKTC’nin haddini aşan boş sözleri ve Filistin’in yardakçılığının hiçbir önemi yoktur. Bu çerçevede devletimizi desteklediğimizi, vatandaşlarımızın da söylenen boş sözleri sinek vızıltısı şeklinde algılayarak önemsememelerini, tüm dikkatlerimizi Suriye’den gelecek tarihi başarımıza odaklanmamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bugün düşüncelerimizi, hareketliliğimizi ve enerjimizi birbirimize saldırarak değil, Osmanlı’nın Bizans’a yürüdüğü gibi, emperyalistlere yönlendirelim. Çünkü ülkemizin birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyacı var.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.