Pandemi Hastaneleri Daha Sonra Nasıl Kullanılacak?

Pandemi Hastaneleri Daha Sonra Nasıl Kullanılacak?

Kamuajans.com – Hükümetin yıllardır üzerinde çalıştığı ve emek harcadığı şehir hastanelerinin gerekliliği yıllardır tartışılırken bir anda patlak veren koronavirüs ile birlikte şehir hastanelerinin fazlalığı dahada önem kazanmıştı.

 Akparti hükümetinin yıllardır üzerinde büyük emek vererek hizmete açtığı şehir hastaneleri her dönem muhalefet partilerinin eleştirilerine neden olmuştu. Bugünleri görürcesine bir bir yapılan şehir hastaneleri tüm dünya ülkeleri hastanelerinde doluluk oranı sebebiyle genç yaşlı tedavi ayrımı yaparken ülkemizde doluluk oranları %60'ın üzerine çıkmadı. 

Şehir hastanelerine rağmen yaşanabilecek olumsuz senaryolara karşı devlet şehir hastanelerine ek olarak pandemi hastanelerinide bir bir açmaya başladı. Dünyanın sayılı hastaneleri arasına girecek Başakşehir pandemi hastanesi geçtiğimiz günlerde tamamlanmış hasta kabulune başlamıştı.

Bugünki toplantıda muhabirin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bu kadar hastanenin pandemi süreci sonrasında ne olacağı sorusuna Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: ''Acil durum hastanelerini afet döneminde de kullanabileceğiz. Önümüzdeki dönemde sağlık turizmi içinde kullanılabilir'' yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.