İstanbul Sözleşmesinden Çıkmalıyız

İstanbul Sözleşmesinden Çıkmalıyız

Kamuajans.com – Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, aile kurumunu yok eden, çocukların ve gençlerin ahlakını yozlaştıran, nikâhsız birlikte yaşamayı özendiren İstanbul Sözleşmesi’nden Hükümetin ne zaman çekileceğini sordu!

ABD, Rusya, Kanada ve Vatikan gibi Hıristiyan ülkelerin imzalamadığı, aksine Bulgaristan, Macaristan, Slovakya, Romanya ve Letonya’dan sonra Polonya’nın da İstanbul Sözleşmesi’ne cephe aldığını belirten Türüt, Türkiye’de tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının bu sözleşmeye karşı olduğunu ve bir an önce çekilmenin toplumumuzun yararına olacağını belirtti.

İstanbul Sözleşmesi’nin Müslümanların kanayan yarası olduğunu ifade eden Hasan Türüt, şunları söyledi:

“Avrupa Birliği’nin, İslam ülkelerinin önem verdiği değerlerin yozlaşmasını, toplumsal birliğin bozulmasını hedef alan İstanbul Sözleşmesi fesat sözleşmesidir! İçerdiği hükümler İslam ülkesi olan Türkiye’de uygulanamaz. Dinimize aykırı olan, sosyo-kültürel yapımızla uyuşmayan bu fesat sözleşmesi ne yazık ki tüm değer yargılarımızı yerle yeksan etmiştir. Avrupa ülkelerinin cephe aldığı sözleşmenin hâlâ uygulama da olması ülkemiz açısından son derece üzüntü vericidir. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren aile, çocuk, gençler, kadınların korunması ve toplumsal değerler açısından hiçbir yararı olmadığı, aksine zararının her geçen gün arttığı görülmüştür. Şiddeti önleyememiş ve sorunlar büyümüştür. Aile kurumu zarar görmüş, eşcinsel sapkınlığı meşrulaştırmaya dönük tehlikeli adımlar atılmıştır. Bu nedenlerle sözleşmeye karşı çıkılmaktadır.

6284 Sayılı Kanun’un millet iradesinin temsil edildiği Meclis’ten geçmesi de ayrı bir konudur. İstanbul Sözleşmesinden çekilmek milletimizin yararınadır. Müslüman kadınlarını dini ve kültürel yapımıza uygun yasayla korumak mümkün olabilir. Daha önce de söyledik; Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda öncülük etmeli, aile kurumunun korunması, kadına şiddetin önlenmesi, çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik çıkarılacak yasa da Diyanet’ten görüş alınmalıdır. Polonya gibi bir ülke aile haklarının korunması amacıyla sözleşmeye karşı bayrak açıyorsa, Türkiye gibi bir İslam ülkesinin iyi düşünmesi gerekir. 6 Avrupa ülkesi fesat sözleşmesini tartışmaya açtı. Türkiye’nin Avrupa Birliğinde bu sözleşmenin uygulamadan çekilmesi için öncülük etmesi gerekir. İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasına derhal son verilmelidir. Milletimizin beklentisi bu yöndedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.