İstanbul'da Metro Çalışma Saatleri Tekrar Değişti

İstanbul'da Metro Çalışma Saatleri Tekrar Değişti

Kamuajans.com – Koronavirüsün en çok etkilediği şehirlerimizin başında gelen metropol şehir İstanbul'da sokağa çıkma yasağı doğrultusunda toplu taşıma araçlarının çalışma saatleri geçtiğimiz haftalarda düzenlenmişti.

 Koronavirüs pandemisi ile mücadele kapsamında vatandaşların kullanımına yasak getirilmiş olmasada sefer sayıları azaltılan toplu taşıma araçlarının yeni çalışma saati ve düzeni geçtiğimiz haftalarda uygulanmaya başlamıştı.

Normalleşme kapsamında bugün yeni uygulamalar başlarken toplu taşıma saatleride tekrar güncellendi.



Sefer Saatlerinde Uzatma!

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında sefer saatlerinde kısıtlama yapılmış olan hatlarımızda 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren sefer saatleri uzatılmıştır. Yolcu sayılarında yaşanan düşüş nedeni ile işletmeye kapatılan F1 Taksim-Kabataş füniküler hattı da 11 Mayıs Pazartesi günü yeniden işletmeye açılacaktır.

Yeni tarife planına göre aşağıda belirtilen hatlarımızda 06:00 - 23:00 saatleri arasında işletme yapılacaktır;

M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattı

M1B Yenikapı-Kirazlı metro hattı

M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı

M3 Kirazlı-Olimpiyat-Başakşehir metro hattı

M4 Kadıköy-Tavşantepe metro hattı

M5 Üsküdar-Çekmeköy metro hattı

M6 Levent-Boğaziçi Ü./Hisarüstü metro hattı

T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hattı

T4 Topkapı-Mescid-i Selam tramvay hattı

F1 Taksim Kabataş füniküler hattı

Yolcu sayılarındaki %90'ın üzerindeki düşüş nedeni ile daha önce işletmeye kapatılmış olan T3 Kadıköy-Moda tramvay hattı, TF1 Maçka-Taşkışla teleferik hattı ve TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı mevcut durum devam ettiğinden ikinci bir talimata kadar işletmeye kapalı kalacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.