İstanbul'da Korkutan Görüntü ! Kronomidler İlçeyi İstila Etti

İstanbul'da Korkutan Görüntü ! Kronomidler İlçeyi İstila Etti

Kamuajans.com – Sıcakların artmasıyla doğa canlanmaya başladı. Tüm börtüböceklerin canlandığı bu aylarda farklı ülkelerden vermeye alıştığımız böcek istilalarının haberi bu sefer ülkemizden üstelik İstanbul'dan

Dünya'nın farklı ülkelerinde yaşanan böcek, çekirge, karınca ve arı gibi istilalarına şahit olmuştul. Hatta ülkemizde de görülme ihtimali üzerinde durulan çekirge istilası son anda çekirge sürülerinin yön değiştirmesiyle atlatılmıştı.

Çekirge istilasının teyet geçtiği ülkemizde üstelik İstanbul'da bir başka böcek türü olan kronomid istilası yaşanmaya başladı. Vatandaşların pencerelerini açamadığı İstanbul'un büyükçekmece ilçesinde kronomid böceğinin sokakları karıştırdığı görüldü. Evlerin camlarına yapışan bu böcekler yaşamı olumsuz etkilemeye başladı.

Çevre sakinlerinin aciz kaldığı bu olayda belediyenin herhangi bir çalışma yapmaması mahalle sakinleri tarafından tepkiyle karşılandı. Sivrisineklere benzer şekilde hortumları olan kronomidler canlılardan emdikleri kanla besleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.