Hiroşima’nın ardından yeşeren umutlar…

Hiroşima’nın ardından yeşeren umutlar…

Keiji Nakazawa’nın “Yalınayak Gen” serisi, beşinci kitap Bitmeyen Savaş ile devam ediyor. Hiroşima’da atom bombası patladığında altı yaşında olan çizer, bombanın sebep olduğu yıkımı, savaşın masum insanlara yaşattığı trajediyi küçük bir çocuğun gözünden ele alıyor.

Ünlü manga ustası Keiji Nakazawa tarafından yaratılan ve atom bombasının etkilerine dair tarihsel bir belge niteliği taşıyan “Yalınayak Gen” serisinin uzun yıllardır Türkiyeli okurlar tarafından merakla beklenen beşinci cildi Bitmeyen Savaş, tarihe tanıklık ettirmeye devam ediyor.

İkinci Dünya Savaşı’nda önemli bir dönüm noktası olan Hiroşima’nın bombalanmasını ve atom bombası ertesinde yaşananları küçük bir çocuğun gözünden aktaran bu gerçekçi manga, otobiyografik özellikler taşımasının yanı sıra savaşın trajedisini, yaşanan acıları ve her şeye rağmen dayanışmanın önemini vurguluyor.

Nakazawa’nın 25 dile çevrilen ve dünya çapında övgüyle karşılanan bu hüzünlü öyküsü, hafızlarda yer edecek radyoaktif bir krater açarak, 20. yüzyılın en büyük vahşetlerinden birini unutmuyor ve unutturmuyor.

Atom bombasının yıkıcı etkilerinin ardından Hiroşima’da gündelik yaşam günden güne zorlaşır. Kentte baş gösteren kıtlık ve açlık kısa sürede büyük bir hayatta kalma savaşına dönüşür. Yoksulluğun ve işsizliğin yarattığı kaotik ortamdan faydalanmak isteyen çeteler herkesi haraca bağlar. Özellikle de ailesiz kalmış çocuklar büyük tehdit altındadır. Radyasyonun olumsuz yansımaları kendini gösterdikçe ölüm oranlarında gözle görülür bir artış hissedilir. Hiroşima’yı saran korku bulutlarından Gen’in ailesi de nasibini alır. Annesi, ağır bir hasatlığa yakalandığı için iş göremez duruma gelince, Gen ayakkabı boyacılığı gibi günlük yevmiye kazanabileceği işlerde çalışmaya başlar. Okulu tamamen bırakıp hasta annesini iyileştirmenin derdine düşen Gen’i zor günler beklemektedir…

Savaşın masum insanlara yaşattığı acıları birinci elden belgeleyen “Yalınayak Gen” efsanesinin beşinci kitabı Bitmeyen Savaş, Gen ve arkadaşlarının olağanüstü dayanışmasını gözler önüne sererken, zafere yürümenin asla pes etmemekten geçtiğini hatırlatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.