Bilim Kurulu Üyesi'nden Korkutan Açıklama
Tüm dünya ülkeleri birinci dalganın ardından ikinci dalgayı yaşarken henüz ülkemizde başlamayan koronavirüs ikinci dalgası endişeleride beraberinde getiriyor. İki önemli dini bayramı geride bırakırken son haftalarda artış trendine giren koronavirüs vakaları daha fazla yükselirse yasakların tekrar gündeme gelmesi muhtemel olarak görülüyor.
Koronavirüsün son haftalarda artan yükselişi hakkında koronavirüs bilim kurulu üyesi Tevfik Özlü önemli açıklamalarda bulundu.
Biraz tedirginlik verici. Bayram sonrası artışlar olacak demiştik, bunları görüyoruz. İlk dalga dediğimiz, bayrama gidenler, büyükşehirlerden küçük şehirlere virüsü bulaştırdılar, onlar geri döndüklerinde, onların bulaştırdığı kişilerden hastalar ortaya çıkacak. İkinci dalga dediğim de, 200 bin kişilik kasabalarda 1-2 milyon insan bulaş zinciri oluşturdu. Onlar da virüsü kendi çevrelerine yayacaklar, bulaşlar olacak. Endişe verici, böyle olmasını istemiyoruz ama maalesef bir yerde bu kontrolü tam sağlayamadık. Bazı yurttaşlar risk yok gibi dikkat etmeden bu süreci yaşıyorlar. Bunun ikinci dalgası olacak, daha da yükseğini (vaka sayıları) göreceğiz diye düşünüyorum.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz