Ankara'da Korkutan Deprem

Ankara'da Korkutan Deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM)'nden alınan bilgiye göre Ankara'da deprem meydana geldi.

Ankara'nın Eskiköy-Kalecik açıklarında 4.7 büyüklüğünde 6.7 derinlikte, 33.3200 Boylamda, 40.0553 Enlemde saat 22.53'te 10 Ocak 2021 tarihinde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından vatandaşların bir hayli korktuğu bildirildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, deprem sonrası kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Saat 22:53’te ilimiz Kalecik ilçesi merkezli (AFAD verilerine göre) 4,5 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar Kalecik Kaymakamlığına ve Valiliğimize intikal eden can veya mal kaybı bulunmamaktadır. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir.'' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Ankara'da Kalecik merkezli meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremin hemen ardından İl Müdürlüğü ekiplerimizce başlatılan ilk incelemede şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadık.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.