30 Haziran 2020 Koronavirüs Vaka Tablosu

30 Haziran 2020 Koronavirüs Vaka Tablosu

Kamuajans.com – Dünya'da koronavirüs ile mücadele ikinci dalga söylentilerine rağmen daha Türkiye'de vaka sayı ve ölüm oranları düşmeye devam ediyor. Her ne kadar tamamen ortadan kalkmamış olsada koronavirüs ile mücadelede iyi sonuçlar almaya devam ediyoruz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Haziran koronavirüs tablosuna ilişkin yaptığı açıklamada, ''Düne kıyasla entübe hasta sayımızda 7 azalma, yoğun bakım sayımızda 8 artış var. Günlük test sayılarımız yakın. Yeni vaka sayımız dünden 81 az, yeni iyileşen hasta sayısıyla yakın. Vaka sayılarını azaltmada yeterince kararlı, tedbirlerde dikkatli değiliz.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 16 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı ise 5 bin 131’e yükseldi. Bugün toplam 50 bin 492 test yapılırken, bin 293 yeni vaka tanısı konuldu, toplam vaka sayısı ise 199 bin 906 oldu.



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.