JÖH Nedir, JÖH Eğitimleri Nasıl Yapılıyor? 2020'de JÖH Alımı Yapılacak Mı?

JÖH Nedir, JÖH Eğitimleri Nasıl Yapılıyor? 2020'de JÖH Alımı Yapılacak Mı?

Jandarma Genel Komutanlığı'nda JÖH olarak görev almak isteyen binlerce aday gelişmeleri yakından takip ediyor. Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş ve özel harekat kapsamında başvurular ilanlar yayınlandıkça kurumun resmi internet adresi üzerinden alınıyor. Gözler JÖH, uzman erbaş alımları için MSB sayfalarında...

Jandarma Özel Harekat olarak başvuru yapmak isteyen adayların gözü kulağı Jandarma Genel Komutanlığında... Jandarma Uzman erbaş istihdamının akabinde adaylar arasından Jandarma Özel Harekat kısa adıyla JÖH başvuruları da alınacak mı sorusu adaylarca merak edilen konuların başında geliyor.

Haberimizde JÖH nedir, başvuru şartları geçtiğimiz yıllara göre nelerdir, eğitimleri nasıl oluyor gibi sorulara yanıt vermeye çalışırken, bu konuda yayınlanan ilan olursa takipçilerimizle paylaşıyoruz. Şu anda yayınlanan bir JÖH ilanı malesef yok.

Jandarma Özel Harekat (JÖH) Eğitimleri; Jandarma Özel Harekat Timleri’nin eğitimleri, terörle mücadele bölgesine oldukça benzeyen Foça’da gerçekleştirilmektedir.  JÖH adayları İzmir’in Foça ilçesinde on haftalık bir eğitime tabi tutulurlar.  Burada temel savaş tekniklerini ve coğrafi koşullara dayanıklılığı arttıran eğitimleri alırlar. Burada son teknoloji ürünlerini kullanırlar.

Binlerce başvuru arasından seçilen komandolar, yorgunluk ve uykusuzluğa dayanabilme, stres altında doğru karar verebilme, özgüven, silah arkadaşlığı, iklim ve arazi koşulları sebebiyle karşılarına çıkabilecek engelleri aşabilme,  mevcut silahları etkin kullanabilme gibi birbirinden zor eğitimleri alıyorlar.  Temel savaş eğitimlerini alan JÖH timleri, eğitimleri boyunca 260 kilometre koşu, 675 kilometre yürüyüş olmak üzere toplamda 935 kilometre yol kat ediyorlar.

Manevra eğitimi, haritacılık bilgisi, küresel konumlama cihazı yani GSP kullanımı, kamuflaj, dağcılık, suda geçiş teknikleri gibi eğitimlere tabi tutulan Jandarma Özel Harekat Timleri her türlü engeli aşma yetisine sahip oluyorlar. Sık sık simülatörler eşliğinde eğitimlerini sürdüren timler bu sayede operasyon ve çatışma tecrübelerini kazanıyorlar.  Eğitim sürecinde eksikleri, yanlışları gibi yaptıkları her şey kayda alınıp, bilgisayar ortamında analiz edilerek, eğitmenler tarafından değerlendirmeye tabi tutuluyorlar.  Eğitmenler bu eksikleri komandoya ileterek bu eksiklerin giderilmesini sağlıyorlar ve sonuç itibariyle her sahada süratle olaya müdahale edebilen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin naçizane bir birimi ortaya çıkıyor.

Jandarma Özel Harekat (JÖH) Tanımı; JÖH, Jandarma Özel Harekat Birliğinin kısaltılmasıdır ve genellikle halk arasında da bu şekilde bilinmektedir. JÖH üyelerinin birçoğu rütbeli olup, bugüne kadar terörle mücadele konusunda sayısız başarıya imza atmışlar ve isimlerini tüm dünyaya duyurmuşlardır. Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı olarak işleyişlerini sürdürmektedirler. Jandarma Özel Harekat timlerinin tamamı seçme ve gönüllü askerlerden oluşmaktadır.  Genellikle her bir birliğin başında bir Yüzbaşı bulunmaktadır. Birçoğu uzman çavuş ağırlıklı bir oluşum olsa da, içlerinde astsubay ve erler de görev almaktadır. Erler C Timi denen timlerde görev almaktadırlar.

Jandarma Özel Harekat timleri 5.000 kişi yani bir Tugay sayısı kadardır.  Bugüne kadar terörle mücadele konusunda önemli başarılara imza atmış olan Jönler;  ejderler, efeler, dadaşlar,roketler, akrep, kurtlar, fatihler gibi isimler alarak, kollarında birimlerine özgü birlik arması taşırlar. Komandolar intikal eder, görüntü alıp, rapor sunarlar. Komandolar yada JÖH timleri müdahale ederler.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.