Polislerin Çalışma Saatleri Bakan Soylu'ya Soruldu

Polislerin Çalışma Saatleri Bakan Soylu'ya Soruldu

Polis memurlarının haftalık çalışma sürelerinin düşürülmesi yönünde bir çalışma olup olmadığına ve maaşlarında iyileştirme yapılması önerisine ilişkin TBMM'ye soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıda belirtilen sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. 12.11.2019

Av.Uğur BAYRAKTUTAN/Artvin Milletvekili 

26 Haziran 2019 tarih 11444 sayılı cevaplandırılmayan yazılı soru önergemi değişiklik yapmadan tekrarlıyorum. Emniyet Teşkilatı mensubu Polisler; bir devlet memurunun yaptığı mesaiden yaklaşık yarı yarıya daha fazda çalışmaktadırlar. Bir memurun günlük çalışması 8 saat iken polislerin günlük çalışma süresi 12 saati aşmakta, aylik çalışma süreleri kamuda ve özel sektörde 180 saat iken polislerde bu rakam 240 saati bulmaktadır. Üstelik yapılan bu fazladan çalışmaya karşılık polislere fazla mesai ücreti ödenmemekte, olumsuz koşullarda çalışma karşılığında da her hangi bir ücret verilmemektedir. 

Bu Bağlamda; 

1- Ek görev süreleri hariç ayda en az 240 saat çalışan polis memurlarımızın; diğer memurlarımızın çalışma saatlerine göre hesaplandığında daha düşük aldıkları maaşlar hususunda bir iyileştirme çalışmanız var mıdır? Var ise nelerdir? 

2- 657 sayılı Devlet memurları Kanununa göre memurların haftalık çalışma süresi 40 saat olarak belirlenmişken; polis memurlarımızın haftalık çalışma saatlerini diğer devlet memurları gibi 40 saat olması hususunda bir düzenlemeniz var mıdır? Kamuoyuyla paylaşır misiniz?  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.