Özel Güvenlikte FETÖ Soruşturması

Özel Güvenlikte FETÖ Soruşturması

Kamuajans.com - Özel Güvenlik Görevlileri (ÖGG) hakkında, bizzat özel güvenlikçiler tarafından idari soruşturmalar başladı.

Kamuajans.com - İstanbul Adliyesi ve Atatürk Havalimanı'nda yaşanan olayların ardından gözlerin çevrildiği Akdeniz Güvenlik'in sahibi Necmettin Şimşek ve MOBESE yazılımcıları arasında yer alan Mustafa Harmancı'da, STAR'ın sorularını yanıtladı.


AKDENİZ GÜVENLİKE OPERASYON YAPILIYOR

Adliyelerden havalimanlarına kadar devletin 180 kurumunun özel güvenliğini sağlayan Akdeniz Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Şimşek, Savcı Kiraz'ın ölümü ve Atatürk Havalimanı'na 15 Temmuz'da darbecilerin sokulması gibi sorularımıza "Biz, Özel Güvenliklerde emniyet ve TSK'da olduğu kadar FETÖ yapılanması olduğuna inanmıyoruz. Çağlayan adliyesinde Savcı Kiraz'ın öldürülmesi olayında personelimiz hakkında soruşturma açıldı ancak hata bulunmadı çünkü saldırganlar denetim yapılmayan avukatlar kapısından giriş yapmıştı. 15 Temmuz'da Atatürk Havalimanı kulesine giriş izni veren iki güvenlik amirimiz ise 'acil-ciddi terör tehditi var' denilmesi üzerine kapıları açmış ve tutuklandılar. Bunlardan birinin referansı ise, Boğaz Köprüsünde darbecilere karşı mücadele ederken yaralandı" yanıtını erdi. Kendilerinin, 17-25 Aralık sonrasında polisin bir ihbarda bulunmamasına rağmen iç denetim sonrasında 25 personel ve 1 yönetici ile yollarını ayırdıklarını belirten Şimşek "Yaptığımız denetimlerde, FETÖ'den tutuklanan emniyet müdürü ve yargı mensuplarının referansı ile alınan güvenlik görevlileri olduğunu belirledik. Haklarında bir sabıka kaydı ya da suç izi de yok ama biz onlara da idari soruşturma başlattık" dedi. Başta Akdeniz Güvenlik olmak üzere, güvenlik şirketlerine bir 'operasyon' yapıldığını düşünen Şimşek, 15 Temmuz gecesi 13 bin personeliyle birlikte gece saat 23.00'ten itibaren polisin emri altında darbecilere karşı mücadeleye başladıklarını ve özel güvenlikçilere sızma olsa bile temizlenebileceğini ancak sisteme zarar verilmemesi gerektiği uyarısında bulunuyor.


MİLLİ YAZILIM GELİYOR

Mustafa Harmancı, Türkiye'de MOBESE sistemini kuran ama 12 yıl önce görevinden istifa ederek ekibin FETÖ üyesi olarak tutuklanmayan ismi. Şu an Aselsan ile birlikte Türkiye genelinde milli bir güvenlik yazılımı üretme projesinde çalışan Harmancı, "Özel Güvenlik kamera sistemleri ya da kent MOBESE'lerindeki yazılımların yabancı olması ve bu sistemin başındaki kişilerin kötü niyetli olması, istenen veri ve görüntünün yurtdışına aktarılmasını mümkün kılıyor. Sistemin ana merkezinde bir kullanıcı haindir ve bilgisayarı 4.5 g ile bir başka bilgisayara bağlayarak verileri yurtdışına aktarabilir. Ama burada esas olan, sistemdeki verilerin güvenliğini sağlamaktır" diye konuştu.


ALARMI, FETÖ ENGELLEMİŞ OLABİLİR

Şu andaki MOBESE'lerin olay olduktan sonra geçmiş taramasına yönelik olduğunu ama üzerinde çalıştıkları yeni 50 bin kamera ve 8 bin plaka tanıma sisteminin 'olay olmadan önce alarm verme' özelliği içerdiğini belirten Harmancı, "Bu yerli yazılımla, terör olayları da önceden engellenebilecek çünkü örneğin aylardır uyarısı yapılan çift plakalara yönelik sistem görüldüğü yerde alarm verecek. Her şeyi FETÖ'ye bağlamak istemiyorum ama bugüne kadar bu yazılımın kullanılmamış olması da örgütün engellemesi olabilir" dedi.

SELİM EFE ERDEM 
Star Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.