Maçlarda Görev Alan Polisler Dikkat

Maçlarda Görev Alan Polisler Dikkat

Kamuajans.com - Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şube Başkan Yardımcısı Av. Ümit Peçe, müsabakalarda görev yapan polisleri ilgilendiren müjdeli haberi verdi. Peçe'nin bir polis memuru için açtığı davada çıkan karar, Türkiye'de emsal olacak.

Kamuajans.com - HUDER Rize Şube Başkan Yardımcısı Av. Ümit Peçe, 2013/2014 ve 2014/-2015 sezonlarında Rize İl Emniyet Müdürlüğü personelinin Çaykur Rizespor'un maçlarında 6222 sayılı yasa kapsamında görev aldığı maçlardan aynı yasanın 6/3 maddesi gereği kendilerine ücret ödenmesi gerektiğine karar verildiğini belirterek, "Müsabakalarda sadece TFF'ye gönderilen listedeki limitler dahilinde polis memurlarına ödeme yapılmaktayken, mahkeme kararı ile artık görevli tüm polis memurları bu ücreti alabileceği karar altına alınmıştır." dedi.

Av. Ümit Peçe, Rize Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Cemil Ceyhan adına alacağın tahsili amaçlı icra takibine yaptıkları itiraza Türkiye Futbol Federasyonu vekili tarafından itiraz edildiğini kaydederek, "TFF’nin itirazına karşı davacı Polis memurunun açtığı itirazın iptali davası Rize 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülerek davacı lehine sonuçlanmış ve TFF’nin itirazı haksız bulunarak iptaline karar verilmiş, haksız ve kötü niyetli itiraz nedeni ile alacak miktarının%20 si oranında Türkiye Futbol Federasyonu tazminata mahkum edilmiştir. Bu kararla Emniyet Personelinin görev aldığı tüm müsabakalarda kendilerine ödenmeyen ücretler yönünden TFF'ye karşı dava açma ve hak etmiş oldukları ücretleri tahsil etme imkanı kolaylaşmış oldu." diye konuştu.

Rize 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin aldığı kararın Türkiye'de emsal olması bekleniyor. 

polishaber.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.