Son Dakika...EYT Meclis Gündeminde!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak adlandırılan yurttaşların sesi oldu.
"HANİ EYT SORUNU ORTADAN KALKACAKTI?"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce EYT ile ilgili bir çalışma yapılacağının duyurulmasına rağmen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, "EYT gündemimizde yok, böyle bir çalışma da yok" açıklamasına sert tepki gösteren Ayhan Barut, "Hani Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yeni düzenleme yapılıyordu?
"KANGRENE DÖNÜŞTÜ"
Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili Meclis'e çok sayıda kanun teklifi, araştırma ve soru önergesi sunan, her platformda konuyu gündeme getirip çözüm için mücadele eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Meclis'te yine EYT için söz aldı. Meclis Genel Kurulu'nda konuşma yapan Ayhan Barut, "Derin bir ekonomik ve siyasi krizle boğuşan ülkemizin en can yakıcı sorunlarından birisini de Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak bilinen yüz binlerce yurttaşımız yaşıyor. Bizim de çözüm için defalarca kanun teklifi, Meclis Araştırması ve soru önergesiyle gündeme getirdiğimiz bu kangrene dönüşen sorunla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirdiğini ve sorunun çözümü için bir çalışma yapıldığını duyurmuştu" diye konuştu.
Kaynak : SGK Rehberi
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz