Promosyon En Az Bir Maaş Tutarı Olmalı

Promosyon En Az Bir Maaş Tutarı Olmalı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere bankalar tarafından verilecek promosyon tutarının, bir maaş olarak güncellenmesi gerektiğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, emeklilerin bankalar tarafından verilen maaş promosyonu düzenlemesinin 2007'de gündeme alındığını, 2017'de uygulamaya geçtiğini anımsattı.

Bu ay itibarıyla promosyon düzenlemesinin sona erdiğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yeni dönem için de promosyon düzenlemesinin uygulanması gerektiğini dile getirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, promosyonla ilgili güncelleme yapılmasının zorunlu olduğunu ifade ederek, emeklilerin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında, verilecek promosyon tutarının bir maaştan aşağı olmaması gerektiğini söyledi.

Mevcut durumda 300-400 lirayı aşmayan bir promosyon ödemesi yapıldığını anımsatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, promosyonun emekliler için ciddi bir beklenti olduğunu kaydetti.

Emeklilerin yaşam koşullarının "ekonomik krizle birlikte iyice ağırlaştığını" söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 750, yoksulluk sınırı 7 bin 353 liraya çıkmıştır. Promosyon ile ilgili yapılacak destek mutlaka güncellenmeli ve bir maaş tutarına çıkarılmalıdır." dedi.

Bayramlarda verilen emekli ikramiyelerinin de artırılması ve bin lira yerine asgari ücrete yükseltilmesi gerektiğini vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emekliler ile ilgili intibak düzenlemesinin de hayata geçirilmesini istedi.

AA 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.