EYT Mağdurları İçin Sürpriz Teklif

EYT Mağdurları İçin Sürpriz Teklif

Kamuajans.com – İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu; '..EYT'li olmaları nedeniyle ekonomik olarak güç durumda olan insanlarımız sağlık hizmetlerinden faydalansın. Zaten taahhüdün olduğu için bu devlete herhangi bir yük getirmez. Hiç olmazsa EYT'li kardeşlerimizin sağlığı yerinde kalsın' diye konuştu.

İYİ Partili Çulhaoğlu önerdi: Şehir hastaneleri EYT’lilerden ücret almasın

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağduriyetleri için mücadeleye devam ediyor. AKParti ve MHP dışındaki partiler EYT konusunda düzenleme yapılmasını savunuyor. Metanet Çulhaoğlu, hükümete çağrıda bulundu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hak arayışlarını sürdürüyor. Yüzbinlerce EYT mağduru vatandaş Ak Parti hükümetinden EYT konusunda düzenleme istiyor. AKParti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar dönüşü uçakta gazetecilere, "Fazla uzun sürmez, kısa bir süre sonra bu olayın nasıl bir manipülasyon, ülke ekonomisini çökertmeye dönük nasıl bir adım olduğunu herkes kabul edecek ve bunun karşısında durmaya başlayacak. Bunun, ülkemize bir kazanımı yok, kaybettirir. Şu anda İskandinav ülkeleri artık bu işten vazgeçme noktasına geldiler. Emeklilikte yaş olayını 70'in üstüne çıkarıyorlar. Bizde ise tam aksi." diyerek konuyla ilgili tavrını net bir şekilde ortaya koymuştu.

Emeklilikte yaşa takılanlar, emekli aylığı alamadıkları gibi yıllarca prim ödedikleri halde bir işte çalışmadıkları sürece sağlık hizmetlerinden de yararlandırılmıyor. Ak Parti ve MHP dışındaki partilerin sık sık EYT konusunda düzenleme ve çözüm önerileri sunuyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da EYT ile ilgili "Ülke ekonomisini çökerten sebepleri açıklamak istiyorum. Ekonomimizi EYT değil; betona gömülen ülke kaynakları, yanlış tarım ve hayvancılık politikaları, amu kaynaklarının israf edilmesi, yazlık kışlık sarayların inşa edilmesi, faize ayrılan milyarlarca dolar çökertmektedir." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Son olarak İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın yaşa değil Beştepe'ye takıldığını belirtti.

EYT MAĞDURLARI SAĞLIK HİZMETLERİNDEN ÜCRETSİZ FAYDALANSIN

Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, "Biz bu iş çözülene kadar, EYT'liler haklarına kavuşana kadar mağdur kardeşlerimizin haklarının sonuna kadar savunucusu olacağız. Verdiğimiz her sözün arkasındayız. Onların bu mağduriyeti çözülene kadar en azından sağlık konusunda mağdur olmamaları gerekli. Hükümetin EYT mağdurlarını şehir hastanelerinde ücretsiz olarak tedavi olmaları konusunda yardımcı olmalı.” dedi.

DEVLETE YÜK GETİRMEZ

Çulhaoğlu, şehir hastanelerine hasta sayısı garantisi verildiğini belirterek, “Ne yazık ki şehir hastaneleriyle anlaşma yapılmış. ‘Şu kadar sayıda insan gelmez ise ben bu sayı tamamlanana kadar destek vereceğim' diye taahhüt edilmiş. Malesef bakmadığımız hastanın parasını ödüyoruz. Olmayan hastanın parasını ödeyeceğimize hiç değilse EYT'li olmaları nedeniyle ekonomik olarak güç durumda olan insanlarımız sağlık hizmetlerinden faydalansın. Zaten taahhüdün olduğu için bu devlete herhangi bir yük getirmez. Hiç olmazsa EYT'li kardeşlerimizin sağlığı yerinde kalsın." diye konuştu.



Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.