Emeklilikte Gösterge Sistemine Geçilsin!

Emeklilikte Gösterge Sistemine Geçilsin!

Kamuajans.com – Emekli aylıklarını artıracak yeni formül gündemde. Türkiye Emekliler Derneği, gösterge sistemine geçilmesini ve mevcutta yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranının yüzde 70’e yükseltilmesini istedi. Kazım Ergün, emekli aylığı hesaplanırken karma sistem yerine tek bir sistem uygulanması gerekti ğini vurgulayarak, Prim kazançarı ve prim ödeme gün sayıları aynı olanlara eşit aylık ödenmesini sağlayacak intibak yapılsın dedi.

GÖSTERGE SİSTEMİNE GEÇİLSİN

Emekliler son yıllarda önemli kazanımlar elde ederken, yeni talepler de gündeme geliyor. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), gösterge sistemine geçilmesini ve mevcutta yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranının yüzde 70’e yükseltilmesini talep ediyor. Bu talep hayata geçerse, en düşük emekli aylığı 1.800 liraya kadar çıkabilecek. TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, derneğin başkanlar kurulu toplantısında şube başkanlarının emekli aylıklarındaki değer kaybını gündeme getirdiğini söyledi.

ÇÖZÜM İÇİN SIRALADI

Ergün, çözüm için şunları sıraladı: “TÜFE oranındaki yüzdelik zamlar yetersiz kaldığı için emekli aylıklarına seyyanen zam yapılmalı. Refahtan da pay verilmelidir. Emekli aylıklarında norm ve standart birliğinin sağlanması için gösterge sistemine geçilmesi gerekiyor. Mevcutta yüzde 35 olan alt sınır aylık bağlama oranı 2 kat artırılarak yüzde 70 olarak belirlenmeli. Bu yapılırsa en düşük emekli aylığı 1.800 liraya kadar yükselir.”

Kaynak:Güneş 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.