Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün Rapor ve Reçete Uygulamaları Konulu Bildirimleri Hakkında

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün Rapor ve Reçete Uygulamaları Konulu Bildirimleri Hakkında

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün "rapor ve reçete uygulamaları" konulu bildirimleri hakkında, Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılan bilgilendirme aşağıda yer almaktadır.

T.C. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından COVID-19 salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelere uygun biçimde, ceza infaz kurumlarında hayati tehlikesi bulunmayan ve uzman hekim veya rapora bağlı olarak kullandıkları ilaçların reçete edilmesi amacıyla hastaneye sevk edilen hükümlü ve tutukluların bu ilaçlarının, ikinci bir talimata kadar hastanelere ve sağlık kuruluşlarına sevk edilmeden reçetesiz olarak sözleşmeli eczanelerden temin edebilecekleri belirlenmiş, bu doğrultuda CETAS Programı üzerinde gerekli düzenlemeler Birliğimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.

Buna göre,

1 Mart 2020 – 30 Haziran 2020 arası dönemde süresi biten ya da bitecek olan ilaç kullanım raporları sistemde 30 Haziran 2020 tarihine kadar geçerli sayılacaktır.

Son 6 ay içinde hekim tarafından kronik hastalığı için reçete edilmiş ilaçları kullanan hastalar, her seferinde 30 günlük tedaviyi içeren miktarda ve bir önceki reçetede yazan doz miktarı kadar ilacı, sağlık kuruluşlarına sevk edilmeden ve reçeteye ihtiyaç duyulmaksızın sadece raporlu ilaçlar için geçerli olmak üzere sözleşmeli eczanelerden temin edebilecektir.

Yukarıda belirtilen şartlarda reçetesiz ilaç temini için, CETAS'da ilgili ilacın son 6 ay içerisinde en az bir kez alınmış olmasına bakılacaktır.

Hükümlü ve tutukluların ilaçlarının temininde, CETAS Programını kullanan bölgelerimizde ilgili takip CETAS üzerinden yapılabilecektir.

CETAS Programını kullanmaya geçmemiş olan bölgelerimizdeki uygulama konusunda Genel Müdürlükten alınan bilgi, ilgili Ceza İnfaz Kurumu / Cezaevi Müdürlüğü tarafından, beraberinde hastanın raporunun da yer aldığı bir resmi yazı ile durumun eczanelere bildirileceği, ilgili ilacın temininin, resmi yazı ve beraberindeki rapora istinaden, reçetesiz olarak eczane tarafından gerçekleştirilebileceği şeklindedir.

Tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.