Zamlı Doğum Yardımı, Süt Parası ve Emzirme Parası Miktarı

Zamlı Doğum Yardımı, Süt Parası ve Emzirme Parası Miktarı

Kamuajans.com - Asgari ücretteki artışlar bu yıl doğum yapacak annelerin devletten daha fazla para almasını sağlayacak. Annelere yapılan başlıca ödemeler olarak öne çıkıyor. Bu ödemeler süt, emzirme, çocuk parası ve doğum yardımı olarak adlandırılıyor.

Kamuajans.com - Örneğin ilk çocuğunu doğuran annelere 300, ikinci çocuğunu doğuranlara 400, üçüncü çocuğunu doğuranlara da 600 lira çocuk yardımı veriliyor. Bu yardımı almak için, Aile Bakanlığı İl Müdürlüklerine, ilçede ise kaymakamlıklara T.C. Kimlik Numarası ile başvurmak yeterli oluyor.


SÜT PARASINA ZAM

Annelere bir de "süt ve emzirme parası" ödeniyor. Bu ücret geçtiğimiz sene 133 liraydı, asgari ücrete gelen zamla birlikte bu ücret 2018'de 149 liraya yükseldi. Bu para için de bağlı bulunduğunuz SGK il müdürlüğüne doğum raporunuzla birlikte başvurabilirsiniz. Ayrıca anneye işgörmezlik raporu için de ücret ödeniyor. Annenin maaşına göre değişen bu ücret doğum izni yani 112 gün üzerinden hesaplanıyor. 2017'den en düşük doğum raporu parası 4 bin 424 lirayken, 2018'de bu rakam 5 bin 50 liraya yükseldi.


DOĞUM RAPORU VE ÇOCUK PARALARI PTT'DEN ALINIYOR

Tüm bu ödemeler PTT'ye yatıyor. Annenin telefonuna, ödenen ücretle ilgili bir SMS geliyor. Bu SMS'le birlikte PTT'ye, gidiliyor. Annenin adına açılan hesaba yatan ücretleri anneler nüfus kağıdıyla alabiliyor. 

Yenişafak

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.