Yeni otomobil alacaklara müjde! Yeni otomobiller için; ilk 3 yıl muayene zorunluluğu kaldırıldı!

Yeni otomobil alacaklara müjde! Yeni otomobiller için; ilk 3 yıl muayene zorunluluğu kaldırıldı!

TÜVTÜRK, araç sahiplerini sevindirecek, yeni dönem değişiklikleri açıkladı! Bunlardan birisi ise yeni otomobil alacaklar için geldi. Bundan sonra yeni otomobil alan alacak kişiler 3 yıl boyunca muayene yaptırma zorunluluğu ortadan kalktı.

Gezici istasyon sayısını artırarak, araç sahiplerine daha rahat ve erişilebilir hizmet sunmayı hedefleyen TÜVTÜRK, yeni yılda da yeni değişiklikler yaparak kamuoyuna duyurdu. TÜVTÜRK, tarafından yayınlanan duyurular sonrasında zorunlu araç muayeneleri ile ilgili güncel gelişmeleri haberimizin devamında bulabilirsiniz...

Araç muayene işlemlerinde son gelişmeler!

Türkiye’de trafiğe kayıtlı nerdeyse 25 milyondan fazla araç bulunmakta. Bu araçların düzenli aralıklarla zorunlu muayeneden geçmesi düşünüldüğünde, ortaya çıkan tablo yoğunluk. Bu durumla ile ilgili yeni çalışmalar yapan TÜVTÜRK, yeni bir değişiklik yaparak, yeni araç sahiplerine müjdeyi verdi. TÜVTÜRK tarafından yayınlanan duyurundan elde edilen bilgilere göre, yeni araç sahipleri ilk üç yıl içinde muayene yaptırma zorunluluğu ortadan kaldırıldığı bilgisi yer alıyor. Yeni alınan söz konusu karar kapsamında ise araç muayenelerinde yaşanan yoğunluğu azaltması amaçlanıyor.

Ayrıca, egzoz emisyon ölçümü işlemi için başlatılan, uygulama ile birlikte, muayene süreçlerinin daha hızlı gerçekleşmesine katkı sağlamıştır.

Tüm bunlara ek olarak, randevu sistemindeki yoğunluğu azaltmak adına, Türkiye’nin 77 ilinde mobil istasyonlar faaliyete geçirildi.

Araç muayene işlemleri neden zorunlu!

Karayolları Trafik Kanunu kapsamında, trafiğe çıkan her aracın muayenesinin yapılması zorunludur. Bunun nedeni ise, fenni muayene dahilinde yapılan incelemeler sonucunda, araçların güvenli ve çevreye zarar vermeden kullanılması sağlamaktır.

Araç muayenesi, dahilinde motorlu taşıtların trafiğe çıkacak yeterliliğe sahip olup olmadığının kontrol edilerek, trafikte yer alan herkesin can ve mal güvenliği koruma altına alınması planlanmaktadır.

Araç muayene istasyonlarından yapılan detaylı incelemeler, araçlardaki sorunların tespit edilerek, giderilmesi konusunda önemli bir rol oynarken, hem çevre hem de can ve mal güvenliği koruma altına alınmış oluyor.

Bu nedenlerden dolayı, muayenesi yapılmayan araçların trafiğe çıkması kesinlikle yasaktır.