Umre Ücretlerinde İndirim Yapıldı! Başvurular Bugün Başlıyor

Umre Ücretlerinde İndirim Yapıldı! Başvurular Bugün Başlıyor

Kamuajans.com – Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada umre ücretlerinde indirim yapıldığı bildirildi. Söz konusu indirimlerin üç ay süreceği açıklanırken başvuruların ise bugün alınacağı duyuruldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2019-2020 yılı umre müracaatlarının bugünden itibarıyla alınacağı duyuruldu.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan'ın yaptığı açıklamaya göre üç ay geçerli olan indirim tarifesinin geçen seneye göre daha ekonomik olduğu bildirildi.

Vatandaşların hac ve umre ücretleriyle ilgili ciddi şikayetlerinin olduğu bir dönemlerde Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan az da olsa bu tür bir indirimin gelmesi memnuniyetle karşılanırken söz konusu umre tarifelerine ilişkin Bircan, "Vatandaşlarımızın aklına neden daha önce fiyatlar indirilmiyordu gibi bir soru gelebilir. Bu gayet normal bir durum. Genel manada mevsim ve sezona bağlı olarak uçak biletlerinde bir miktar indirim oldu. Bizler de bunu fırsata çevirmek istedik ve 3 ay geçerli olacak şekilde havayolu firmalarıyla anlaşarak biraz daha indirim elde ettik. Diğer yandan Suud hükumeti umre sezonunu Hac mevsiminin bitiminden yaklaşık 2 ay sonra açıyordu. Şimdi aldıkları bir karar sonucunda haccın ardından umreler hemen başlayacak. Yaz dönemi olması nedeniyle umre noktasında sakin bir zaman dilimi. Dolayısıyla bu durumun da fiyatlara bir yansıması oldu. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde hamdolsun ekonomik açıdan, vatandaşlarımızın umre yapmasını kolaylaştıracak imkânlar ortaya çıktı ve bin (1000) Riyal’e varan indirim yapma fırsatımız oldu" dedi.

Umre ziyaretlerinin 7, 14, 15, 20, 25 günlük seyahatlerle 2, 3 ve 4 kişilik odalarda yapılacağını belirten Bircan, "Geçen yıl Kasım ayında 11 günlük 3 kişilik oda tip umre fiyatı 5600 Riyal iken bu yıl Eylül ayı için 11 günlük 3 kişilik oda tip 4600 riyal olarak belirlendi. Başta da ifade ettiğimiz gibi bu indirim şu anda 3 ay olarak planlandı çünkü 3 ayın sonunda sakin dönem geçmiş olacak ve tüm dünyadan insanlar umre için Kutsal topraklara gelmeye başlayacak. Dolayısıyla bu durumun umre fiyatlarını bir miktar yükselteceğini düşünüyoruz, yani üç ay sonra fiyatların normale dönme ihtimali var. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak biz her zaman için vatandaşlarımıza en uygun şartlarda nasıl umre hizmeti verebiliriz diye çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bugün itibarıyla başlayan umre başvurularının ilk kafilesinin ise 15 Eylül 2019 tarihinden kutsal topraklara hareket edeceği bildirildi.



Öte yandan hac ve umre ibadetini yüksek ücretlerden ötürü yapmakta zorlanan Türkiye'deki Müslümaların Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan daha ekonomik ve indirimli paketler uygulanmasını istiyor.

Özellikle Türkiye'de döviz kurunun yüksek olmasından ötürü hac ve umre ibadetinin yapılması daha da zorlaşır hale geldi.



Kaynak : Milli Gazete 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.