Temmuz ayında emekli maaşlarına bir sürpriz daha geliyor…

Temmuz ayında emekli maaşlarına bir sürpriz daha geliyor…

Emeklilerin gözü kulağı emekli maaşlarına gelecek zamda. Bakanlık tarafından emeklileri sevindirecek son dakika haberi verildi. Tüm detaylar haberimizin geri kalanında…

Emeklileri çok sevindirecek bu sürpriz gelişme nihayet açıklandı. Emekliler bir nebze de olsa temmuz ayında rahatlayacak.

Emekli maaşlarına ortak zam

Emekliler Vermeyi umduğu maaş artışının onaylanmaması üzerine dikkatini temmuz ayında yapılacak zam oranına çevirdi. Temmuz ayındaki artışa ilişkin çok fazla spekülasyon var. Hesaplamaları yapılırken, bu artışın yalnızca enflasyonla orantılı olacağı yönündeki iddialar umut gibi görünüyor. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren emekli maaşlarına temmuz ayında zam kararı sabah saatlerinde alındı. Her ne kadar Hazine ve Maliye ile Sosyal Kurum ortak çalışmalarının tamamlandığı söylense de, uygulamaya konulacak artışa ilişkin ilk kez bir detay tohumları ekecek gibi görünüyor.

Emekli maaşlarına zam oranı nasıl belirlenecek

Bakanlıkların ortak çalışmaları sayesinde emeklilere aynı oranda zam Temmuz ayında verilmesi planlandığı açıklandı. İlk kez uygulanacak bu sistemde SSK, Bağ-kur ve Sandığı emeklileri arasında her dönemde oluşan maaş farkı ortadan kaldırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aralık ayında emekli maaşlarına yapılan artışa ilişkin yaptığı açıklamada, emeklilik sisteminin 2017 yılında yürürlüğe gireceğini belirtti. Erdoğan milyonlarca emekliyi sevindirdi.

Temmuz ayında yaptığı açıklamada emeklilerin 4A, 4C seviyelerine bakılmaksızın maaş artışı alacağını duyurdu. Temmuz ayında emeklilere verilecek zam, TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından gerçekleşecek. Zam oranı henüz belli olmasa da emeklilere yönelik büyük bir artış planlanıyor.

Hükümet, SSK-Bağ-kur emeklileri ile emekli emeklilik fonları arasındaki artış arasındaki eşitsizliği ortadan kaldırmak amacıyla yeni çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Hazine Bakanı Şimşek emekli maaşı açıklamasını yaptı

Hazine Bakanı ve Mehmet Şimşek'in, ülke ekonomisinde son dönemde yaşanan değişiklikler nedeniyle parasal sıkılaştırma politikasındaki artışa ilişkin kısıtlayıcı tedbirler alacağı görülüyor.

Ankara lobilerinin iddialarında, Hazine Bakanı Şimşek'in, TÜİK'in yalnızca enflasyon farkının verileceğini ve sosyal yardımlardan hiçbir kısmının verilmeyeceğini açıkladığı iddia ediliyor. Temmuz ayında emeklilerden beklenen artışa ilişkin bu spekülasyonların ardından, artış oranı olmasa bile maaşlarda enflasyon farkı dikkate alınarak önemli bir artış bekleniyor.