Tarih verildi: 500, 1000, 2000 ve 5000 TL’lik banknotlar geliyor!

Tarih verildi: 500, 1000, 2000 ve 5000 TL’lik banknotlar geliyor!

Türkiye’de aratan enflasyonun ile birlikte, Türk lirası değer kaybederken, Eski Merkez Bankası başkanı Hafize Gaye döneminde gündeme gelen fakat rafa kaldırılan, yüksek miktarda banknot basılması yine gündeme geldi.

Fakat bu defa tarih verildi. İşte sizlerle 500, 1000, 2000 ve 5000 TL’lik banknotlar ile ilgili bilgiler...

Yeni banknotlar ne zaman piyasaya sürülecek?

Türkiye’de aratan enflasyonun, Türk lirasının değer kaybedesine neden olduğu şu günlerde, Türkiye, enflasyonla mücadelede yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

Gazeteci Fatih Altaylı ise, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e “seslenerek bu duruma çözüm bulmak için, 2000 ve 5000 TL’lik banknotlar basılması IBAN meselesine çözüm sağlar” çağrısında bulundu. Bu durum karşısında, 5000 TL’lik banknot için bir yıl bekleme kararı alındığı bilgisi verildi.

Yeni banknotların piyasaya fayda sağlayacağı düşünülüyor!

Daha önce, ATM’lerde 10 ve 20 TL banknotların çekilemeyeceği kararı alınarak, kamuoyuna duyurulmuştu. Şimdi ise Eski Merkez Bankası başkanı Hafize Gaye döneminde gündeme gelen fakat rafa kaldırılan, yüksek miktarda banknot basılması konusu yine gündeme geldi.

Beş Yüz, Bin, İki Bin ve Beş Binlik, banknotların piyasaya sürülmesi ile birlikte, bankalardan para çekme yoğunluğunun azalması amaçlanan yeni banknotlarla ilgili yapılan açıklamalardan elde edilen bilgilere göre, önümüzdeki dönemde son kararın verileceği bilgisi yer alıyor.