Parasını değerlendirmek isteyenlere müjde! TOKİ’den neredeyse bedavaya gelen arsa!

Parasını değerlendirmek isteyenlere müjde! TOKİ’den neredeyse bedavaya gelen arsa!

TOKİ’den parasını değerlendirmek isteyenlere kaçırılmayacak fırsat geldi! TOKİ 48 şehirde açık artırma ile arsa satışını duyurdu! Minimum 10.000 TL’si olan bu fırsattan yararlanacak. İşte sizlerle 10 bin TL’den başlayan arsa satışları ile ilgili bilgiler.

Uygun fiyatlı arsa satışları başladı!

Dar gelirli ve orta gelirli kişilere sunmuş olduğu fırsatlarla tüketicilerin dikkatini çekmeye devam eden, TOKİ milyonlarca aileyi ev sahibi yapmaya devam ederken, bu defa arsa satışıyla tüketicilerin karşısına çıktı. Özellikle gayrimenkul sektöründe meydana gelen, yüksek fiyatlardan sonra TOKİ tarafından sunulan bu fırsat 48 ilde arsa sahibi olmak isteyenler için kaçırılmayacak bir avantaj olarak dikkatleri çekiyor.

Toprak sahibi olmak ve parasını değerlendirmek isteyen kişiler için büyük önem taşıyan arsa satışları, 48 ilde gerçekleşecek. Söz konusu arsa satışları kapsamında arsa için başvuru yapan kişiler arasında kazan kura dahilinde belli olacak.

Kazanan kişi ise, kendi arsasının satın alarak, kendi isteğine göre konut yapma fırsatını elde edebilecek.

Başvuru tarihi ne zaman?

Nerdeyse bedavaya gelen arsaya sahip olmak ise oldukça kolay, %25 peşinat veren bu fırsattan yararlanabilecek. Üstelik arsa fiyatı 24 ay vade dahilinde taksitlendirilerek “KDV” istisnası kapsamında satışı gerçekleşecek.

TOKİ tarafından sunulan avantajlı arsa satışı için, belirlenen en düşük teminat tutarı ise 10 bin TL olarak açıklandı. Bu durum da 10 bin TL ödeme yapan kişiler, kendine ait arsa tapusuna sahip olabilecek.

Açık artırma tarihleri ile ilgili yayınlanan duyurudan elde edilen bilgilere göre, 48 ilde farklı zamanlarda başlayacak olan açık artırmanın 24 Nisan tarihi itibariyle online olarak başlayacağı bilgisi yer alıyor. İllere göre arsa satışı için başvuru başlangıç tarihi ise şu şekilde;

Ankara, Mersin, Konya, Mardin ve Balıkesir illeri için 24 Nisan 2024 tarihi başlangıç olarak kabul edileceği bilgisi verildi.

İstanbul, İzmir, Denizli gibi diğer iller için 25 Nisan 2024, Isparta, Gaziantep, Düzce, Çanakkale, Tekirdağ, Yozgat gibi iller için ise 26 Nisan tarihi verildi.