Özel Şirketler Maaşlara %17 Zam Yapacak

Özel Şirketler Maaşlara %17 Zam Yapacak

Kamuajans.com – Şirketlerin yüzde 92'si, pandemiyi bahane etmeden maaşlara ortalama %17 zam yapacaklarını bildirdi. İşletmeler, personelin en az yüzde 60'ında uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirecek.

Türkiye Gazetesinden Osman Çobanoğlu'nun haberine göre, Pandeminin oluşturduğu olumsuz etkilere rağmen şirketler, 2021'de çalışanlarına yatırım yapmayı sürdürecek. Türkiye'nin önde gelen 46 şirketinin katıldığı araştırmanın sonuçlarına göre; şirketlerin yüzde 92'si, çalışanların ücretlerine zam yapmayı planlıyor. Girişimciliği destekleyen 'Endeavor Türkiye' vakfı ile danışmanlık hizmetleri veren 'Talentmelon'un ortak yürüttüğü anketten şu sonuçlar çıktı:

* Şirketlerin yüzde 86'sı maaşlarda enflasyonun üzerinde artış yapmayı hedeflerken, 2021 için planlandıkları ortalama maaş artışını yüzde 17...

* Yüzde 43'ü, pandemi sonrası dönemde de çalışanlarının en az yüzde 60'ına uzaktan çalışma seçeneği sunmayı planlıyor.

* Şirketlerin sadece yüzde 13'ü, kısıtlama öncesinde, işten çıkartma seçeneğini kritik olmayan pozisyonlarda kullandı.

* İşletmelerin yüzde 85'i, evden çalışmayla birlikte üretkenliğin de salgın öncesine göre daha yüksek olduğunu ifade etti.

* Cinsiyet yönünden ele alındığında, erkekler kadınlardan yüzde 8 oranında daha yüksek ücret alıyor.

* Şirketler işten çıkartma ya da maaş düşürme opsiyonunu son çare olarak düşünüyor. Ankete katılan 46 şirketten sadece 6'sı, maaşlara kesinti uyguladı.

* Bu yıl da yazılım geliştirme, en fazla talebin olduğu ve en çok maaş alan meslek grubu... 5 bin liradan başlayan maaşları, 21 bin liraya kadar çıkabiliyor.

OSMAN ÇOBANOĞLU

Türkiye 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.