Milyonlarca Kişi BES'ten para çekecek: Yeni dönem başlıyor!

Milyonlarca Kişi BES'ten para çekecek: Yeni dönem başlıyor!

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) önemli bir yenilik dönemi başlıyor! 1 Temmuz 2024 itibarıyla katılımcılar, hesaplarında biriken paraların bir kısmını çekebilecekler. İşte, detaylar ve başvuru süreci...

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcıları için heyecan verici bir gelişme yaşanıyor! 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla, katılımcılar sistemden çıkmadan ve mevcut haklarından vazgeçmeden, hesaplarında biriken tutarların %50'sine kadarını çekebilme hakkına sahip olacaklar.

Kısmi para çekme işlemi nasıl yapılacak?

Katılımcılar, eğitim, evlilik, konut alımı ve doğal afet gibi belirli durumlar için BES'ten çıkmadan ve mevcut haklarından vazgeçmeden, hesaplarında biriken tutarların %50'sine kadarını devlet katkısı dahil olmak üzere çekebilecekler. Kısmi para çekme işlemi için şu adımlar izlenmelidir:

  • Başvuru yapılabilir: Katılımcılar, birikimlerinin %50'sine kadar kısmını çekebilmek için başvuru yaparak emeklilik şirketlerine iletebilirler.
  • Başvuru değerlendirilir: Kısmi para çekme başvuruları, en az 5 yıl sistemde kalmış ve belirli katkı koşullarını sağlayan katılımcılar tarafından gerçekleştirilebilir.
  • Belgeler sunulur: Konut alımı ve evlilik durumlarında başvuru için belirli belgeler sunulması gerekmektedir.

Önemli detaylar ve süreç

  • Başvuru süresi: Kısmi ödeme başvuruları, emeklilik şirketleri tarafından 3 iş günü içerisinde incelenir ve sonuçlar katılımcılara bildirilir.
  • Belgelerin teslimi: Katılımcılar, kısmi ödeme işlemleri için evlilik veya konut alımı belgelerini 2 ay içerisinde şirkete sunmak zorundadır.
  • Sonuçlar: Onaylanan başvurularda kısmi ödeme, tüm fon paylarının nakde dönüştürüldüğü günü takip eden ilk iş gününde katılımcının hesabına yatırılır.

Bireysel Emeklilik Sistemi, katılımcılarına sunduğu avantajlarla ve yeni uygulamalarla dikkat çekmeye devam ediyor. 1 Temmuz 2024 itibarıyla başlayacak olan bu yeni dönemin, katılımcılara kazançlı ve faydalı olması bekleniyor.