Lokantacılar Federasyonu Lokantadaki Yemek Fiyatlarının Sabitlenmesini Talep Etti

Lokantacılar Federasyonu Lokantadaki Yemek Fiyatlarının Sabitlenmesini Talep Etti

Karabağlı, sosyal medyada yapılan sektörel boykot çağrılarını ele alarak, federasyonun, vatandaşların şikayetlerini çözüme kavuşturduğunu ifade etti.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Sayit Karabağlı, Türkiye'de yeme-içme sektöründeki fiyat tarifelerinin illere ve işletme sınıfına göre federasyon tarafından onaylanması talebinde bulundu.

Girdi maliyetleri, komisyonlar ve vergiler gibi faktörlerin fiyat artışını etkilediğine dikkat çeken Karabağlı, sektörün tedarik süreçlerini kolaylaştırmak için odalar ve federasyonların tanzim ve tedarik kooperatiflerini kurmasını önerdi.

Ayrıca, konutlarda kira artışını sınırlayan düzenlemelerin işletmeleri de kapsamasını, kira stopajlarının mülk sahipleri tarafından karşılanmasını ve işyeri tahliyelerinin zorlaştırılmasını istedi.

Fiyatı Etiketi Yönetmeliği'nde düzenleme talep eden Karabağlı, fiyat tarifelerinin her ildeki oda tarafından belirlenip federasyon tarafından onaylanması gerektiğini vurguladı. Onaylanmış fiyat tarifelerinin kayıt altına alınması ve işletmelere verilmesi gerektiğini belirten Karabağlı, denetimler sırasında onaylı tarifelerin kullanılmasının daha sağlıklı ve etkili olacağını ifade etti.