Kuyumculardan altın alacakların dikkatine! O altının üretimi artık olmayacak!

Kuyumculardan altın alacakların dikkatine! O altının üretimi artık olmayacak!

Altın fiyatları rekor seviyelere çıkamaya devam ederken, oldukça çok tercih edilen o altının üretimi ve satışının durduğu açıklandı. Altın ve para piyasası uzmanlar ise, altın alacaklar uyararak, elini çabuk tutmalarını önerdi.

İran-İsrail gerilimi sonrasında altın fiyatları yukarı yöne doğru hareket etmeye devam ederken altın kendi rekorunu kırmaya devam ediyor. 9 günlük bayram arasında bile piyasaların kapalı olmasına rağmen altında hareketliliğini devam ettiğini dile getiren Eskişehir Kuyumculuk Mağaza Müdürü Emre Öztür, bu durumun İsrail-İran arasındaki krizin etkisiyle daha da arttığını belirtti.

Düğün hazırlıkları hızlandı, altına ulaşım zorlandı!

Yaz sezonu girilmesi ile birlikte düğün hazırlıkları hızlandı. Düğün olmazsa olmazı takılar ise rekor üstüne rekor kırmaya devam ederken, birde üstüne yüksek işçilik alınması, piyasa hareketliliğine dezavantaj olarak geri dönüyor. Düğün hazırlığı yapan çiftler ise yatırım yapmak için takı yerine işçilik payı düşük altın çeşitleriyle ilgileniyor. Bu durumun piyasalar üzerinde etkisi tam olarak ne olacağı bilinmese de tam olarak bu konu ile ilgili, Eskişehir Kuyumculuk Mağaza Müdürü Emre Öztür açıklama yaparak, kamuoyuna duyurdu.

Düğün sezonu açılmış olsa da altın fiyatlarının yükselmesinden kaynaklı olarak, hareketlilik önceki sezonlarla kıyaslandığında biraz düşük olduğunu dile getiren Öztür, “bu neden dolayı da altın fiyatlarındaki yükseliş gelin ve damatlarımız yatırıma daha çok imkan sağlayan altınlara yönelmesine neden oldu. Düğün hazırlığı yapan çiftler, bilezik yerine çeyrek altın, takı seti yerine ise bilezik tercih etmeye başladı” diyerek, takıların alış şekilleri değiştirdiğine dikkat çekti.

Altın fiyatlarının yukarı yönlü hareketinin devam edeceğini dikkat çeken Öztür, takı alışverişi yapacak çiftlerin acele etmeleri gerektiğini belirtti.

Savaşın devam etmemesi ve tarafların geri çekilmesi ile birlikte altın fiyatlarında küçükte olsa bir gerileme olabilme ihtimali bulunduğunu ifade eden Öztür, “İşçilik fiyatlarındaki yükseklikler devam etmekte. Bu durum ise piyasa hareketliliğini bozuyor. Altın fiyatları ise hala yüksek seviyelerde. Özellikle yatırım yapmak için altın almayı düşünen müşterilerimize önümüzdeki günlerde bu seyrin devam edeceği yönünde bir bilgi verebiliriz” diyerek yatırımcıları uyardı.

Hangi altının satışı durduruldu?

Öztürk, 1 gramlık altınların, 22 ayarda satış ve üretimleri durduğunu dile getirerek, piyasada alım satımları devam ettiğini fakat bunun yerine 24 ayar 1 gramlık altınlar tercih edildiğine dikkat çekti.

Çeyrek altın yerine yine 1 gram 24 ayar altınlar tercih edildiğine dikkat çeken Öztür, takılık ürünlerin yerine daha hafif ürünler, büyük setlerin yerine ise daha minimal ürünler tercih edilmeye başlandığını belirtti.

Not: yukarıda yer verilen bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Sadece uzman görüşütür.