'Kontrolden Çıktı Yeni Zam Kaçınılmaz

'Kontrolden Çıktı Yeni Zam Kaçınılmaz

Kamuajans.com – 'Kontrolden çıktı yeni zam kaçınılmaz' Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, un ve diğer girdi fiyatlarının iki aydır sürekli yükseldiğini açıkladı.

Un kontrolden çıktı yeni zam kaçınılmaz

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, un ve diğer girdi fiyatlarının iki aydır sürekli yükseldiğini belirterek "Zor durumda olan fırıncı esnafımızın fiyat artışına gitmesi kaçınılmaz olmuştur. Yetkililere sesleniyorum, gerekli çalışmayı bir an önce yapmaları gerekiyor. Girdi fiyatlarındaki artışları kabullenmek söz konusu olamaz" dedi.

Bir çuval unun fiyatının temmuz ayında 104 lira olduğunu, bugün 158 liraya kadar yükseldiğini söyleyen Balcı "TMO müdahaleyi yapmakta gecikti. Ekim ayında gümrük vergisi sıfırlandı. Buna rağmen iç piyasada fiyat düşmedi. Un fiyatları her gün değişiyor. Bu durum daha önce görülmedi. Ekmek fiyatlarında artış konusunda, girdi fiyatlarına ilişkin çalışmaların neticesi beklenecek" şeklinde konuştu. İstanbul'da ekmek fiyatı son olarak 1,75 TL'den 2 TL'ye çıkmıştı.


Kaynak : Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.