İslam Memiş, altında beklenmedik gelişme yaşanacak dedi! Herkes hazırlık olsun!

İslam Memiş, altında beklenmedik gelişme yaşanacak dedi! Herkes hazırlık olsun!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “altındaki yükseliş ne kadar sürecek? Altın fiyatlarında düşüş trendi yaşanacak mı?” gibi sorulara yanıt vererek, “herkes hazırlık olsun, her an tüm sistem değişebilir” dedi.

Ons değer kazandı, Altına talep arttı!

ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimleri konusunda gecikme yaşanacağı endişesi ile birlikte, tartışma konusu olan ons altın, jeopolitik risk faktörlerinin artmasıyla hızla değer kazanmaya devam ederken, bu yükseliş sonrasında ne olacağı ise merak konusu oldu. Orta Doğu’da yaşanan gerilim sonrasında farklı yatırım araçlarını değerlendiren kişiler güvenli liman olarak nitelendirilen altın yönelmeye başladı.

Memiş, altın piyasası ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki yükselişin organik olmadığını ve jeopolitik risklerden kaynaklandığını dile getirerek, altındaki yükseliş ne kadar sürecek? Altın fiyatlarında düşüş trendi yaşanacak mı?” gibi sorulara şu yanıtı verdi;

Kapalı çarşının nabzını tutan, Memiş, teknik düzenlemeler ve kar satışlarının altın fiyatlarında büyük geri çekilmelere neden olabileceğine dair açıklama yaparak dikkatleri çekti. Teknik düzenlemelerin ve aynı zamanda da kar satışlarının altın fiyatlarında büyük geri çekilmelere neden olacağını vurguladığı konuşmasında, “belki de yarın başlayacak ve haftalarca sürebilecek bir düşüş trendi yaşanabilir” dedi.

ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimleri konusunda gecikme yaşanacağı endişesi diğer yandan jeopolitik risk faktörlerine dikkat çeken uzman isim, savaş ihtimalinin azalması ve tarafların uzlaşması durumunda altında teknik bir düzenleme olacağını vurguladı.

Ons altın için 2200 dolar seviyesinin güçlü bir destek oluşturduğunu dile getiren uzman isim, kademeli düşüşlerle ve mevcut seviyelerden yaklaşık 200 dolarlık bir düşüş yaşanabileceğine dikkat çekti.

Memiş yatırımcıları uyararak, fiziki altın alımında dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekti. Gösterge kur ile fiziki altın arasındaki farklılıkları altını çizen uzman isim, çeyrek ve yarım altın gibi ürünlerde yüksek işçilik bedelleri ödenmesinin kaçınılması gerektiğine dikkat çekti. Özellikle, sarrafiye grubu altın türlerinden uzak durulmasının önemini vurgulayarak, en doğru tercihin gram altın olduğunu belirtti.

Haber kanalımızda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Olası veriler ışığında yapılan olası değerlendirme raporudur.