İşçilerden Konfederasyonlara 'Asgari Ücret' Çağrısı

İşçilerden Konfederasyonlara 'Asgari Ücret' Çağrısı

Kamuajans.com – İşçilerden konfederasyonlara ‘birlik olun’ çağrısı yapıldı…2020 yılı asgari ücret oranı için ilk toplantı yarın yapılacak. Milyonlarca asgari ücretli işçinin temel gündemi olan bu asgari ücret ile ilgili işçiler taleplerini dile getirdi. Asgari ücretin yaşanabilir bir düzeye çıkarılmasını talep eden işçiler ayrıca işçi konfederasyonlarının bir arada olmasını ve masaya güçlü oturması çağrısında bulundu…

Milyonlarca asgari ücretli işçiyi yakından ilgilendiren 2020 yılı asgari ücret oranını belirlemek için Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yarın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda gerçekleştirecek.

YÜKÜMÜZ ARTTI

İşçiler her yıl olduğu gibi bu yıl da asgari ücretin hem kendilerinin hem de ailelerinin gereksinimlerini karşılayacak ve rahata kavuşturacak bir orana çıkarılmasını talep etti. Açlık sınırının 2 bin 103 olduğunu, kendilerinin ise 2 bin 20 lira ücret aldıklarını belirten işçiler, artan enflasyon ve yeni yapılan zamlar ile artan yüklerinin göz önünde bulundurulmasını istiyor.

ORTAK BİR PLATFORM OLUŞTURULMALI

İşçilerin bir diğer talebi komisyonda işçi tarafının güçlü bir ittifak oluşturulması oldu. Hükümet ve işveren tarafının tam bir bütünlük ve birlik içinde masada isteklerini güçlü bir şekilde ifade edebildiklerini vurgulayan işçiler, son günlerde üç konfederasyonun yan yana gelmelerini olumlu gördüklerini belirterek bu duruma devam edilmesini, emekçilerin ortak bir platformunun oluşturulmasının gerekli olduğunu kaydetti.

Ahmet Sesli

Kaynak : Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.