Elektrik faturası 300 TL’nin üzerinde gelenlerin dikkatine!

Elektrik faturası 300 TL’nin üzerinde gelenlerin dikkatine!

Sosyal yardımdan yardım alanlara bir müjde geldi. Ekonomik şartlardan dolayı artık vatandaşlar elektrik faturalarını ödemekte zorlanmaktaydı. Ama devletin sunduğu Elektrik destek programı kapsamında dar gelirli ailelere yardım sağlamaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sunduğu elektrik desteği

Ülkemizde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine nafaka ödemeye devam ediyor. Bu kapsamda Aile Bakanlığı, belirlenen koşulları sağlayan hanelere elektrik faturası konusunda yardım sağlayacak.

Peki başvuru şartları nelerdir?

Maddi destek çalışmalarını her geçen gün sürdüren Aile Bakanlığı, Türkiye'deki hanelere elektrik faturası için 260,19TL yardımda bulunacak.

Peki yardımdan kimler yararlanabilir, gereksinimler nelerdir? Bakanlık ihtiyaç sahibi vatandaşların faturalarını mı karşılayacak?

Faturada adı yazan kişilere yapılacak yardımın azami 260 TL olduğu belirtildi. Elektrik faturası yardımının detayları açıklandı. Buna göre bakanlık, 65 yaş üstü muhtaç, zayıf ve yetimlere bakım maaşı ödeyecek. Yardım miktarları da açıklandı. Hanede 1 ila 2 kişi yaşıyorsa aylık ödeme 130,09 TL, hanede 5 ve daha fazla kişi yaşıyorsa aylık ödeme 260,19 TL olacak.

Başvuru yapmak isteyenlerin gerekli belgelerle birlikte PTT'ye gitmeleri yeterli. gerekli şartların yerine getirilmesi durumunda elektrik faturasının düzenli olarak ödenmesi Devlet tarafından sağlanacaktır.

Gerekli belgeler arasında kimlik kartları ve elektrik faturaları yer almaktadır. Başvuru için ayrı bir belge gerekmemektedir. Aylık deneyiminiz sonrasında başvurunuz onaylanırsa her ay faturanız için düzenli yardım alabilirsiniz.