Destek ödemesi alanlar dikkat! Sonunda zam belli oldu…

Destek ödemesi alanlar dikkat! Sonunda zam belli oldu…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, projeleri kapsamında ihtiyaç sahibi kişilere verilen destekleri artırdı. Vatandaşlar alacakları destek ödemelerini merak ediyor. Tüm detaylar haberimizde…

İhtiyaç sahipleri Aile ve Sosyal hizmetler bakanlığı tarafından aylık düzenli olarak nakit yardımı almaktadır. Son duyurulara göre, bir zam beklenmektedir. Bu zam sonunda açıklandı…

Destek ödemelerine zam yapıldı

Aile Bakanlığı'nın ihtiyaç sahiplerine sağladığı destek ödeneklerinde ve Sosyal Hizmetler hibelerinde artış yapıldı. 65 yaş emekliliği, maluliyet maaşı ve evde yardım masraflarının her biri artırıldı. Bakım aylığından yararlanan vatandaşlar artış oranını merak ediyor.

Aralık 2023'te asgari ücrete yapılan artışın ardından emeklilerin ve memurların emekli maaşları 49,25 sent arttı ve bu artış , 65 yaşındakilerin emekli maaşlarını da doğrudan artırdı, engellilik maaşı ve evde bakım yardımı alan kişilerinde maaşlarına doğrudan zam yapıldı.

Destek ödemelerin zamlı halleri

65 yaş emekliliği: 2 bin 348 ila 3 bin 504 lira,

Bakım ödeneği: 5 bin 95 liradan 7 bin liraya,

Engelli maaşı: Engelli oranı yüzde 40 ile yüzde 69 arasında olan vatandaşlara verilen hibe 874 TL'den 2 bin 797 TL'ye, engelli oranı yüzde 70 ve üzerinde olan vatandaşların maaşı ise 2 bin 811 TL'den 4 bin 196 TL'ye çıktı.

Artan bu ödemelere ek olarak, ödemeler aile destek programı kapsamında olup, hanede kişi başı aylık 850 ile 1.250 lira arasında değişmektedir.