Cumhur İttifakının O Lideri Asgari Ücret ve Emekli Zammı Konusunda Net Rakamlar Söyledi!

Cumhur İttifakının O Lideri Asgari Ücret ve Emekli Zammı Konusunda Net Rakamlar Söyledi!

Cumhur İttifakı’nın bir parçası olan Büyük Birlik Partisi’nin lideri Mustafa Destici, katıldığı canlı yayında asgari ücret ve emekli maaşları hakkında konuştu.

BBP Lideri Mustafa Destici’den Önemli Açıklamalar

Cumhur İttifakı’nın bir parçası olan Büyük Birlik Partisi’nin lideri Mustafa Destici, katıldığı canlı yayında 31 Mart seçimleri, emekli maaşları, yerel seçim süreci ve asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Destici, seçimlerde Cumhur İttifakı'nın istediğini alamadığını belirterek erken seçim için tarih verdi. Ayrıca, temmuz ayında yapılması beklenen emekli maaşı zamları konusuna da değindi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik'in sorularını cevapladığı canlı yayında, bir önceki yerel seçimlere göre partisinin il, ilçe ve beldelerde başarısını artırdığını belirtti. Destici, Cumhur İttifakı'nın ise istediği başarıyı yakalayamadığını vurguladı.

Destici'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Yerel seçim sonuçlarının ülkemiz, milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Öncelikle biz Cumhur İttifakı'nın parçasıyız lakin yerel seçimlerde ittifak yasal değil. Sadece belli bölgelerde iş birliği yapılabiliyor. Özellikle AK Parti ile MHP daha geniş kapsamlı iş birliği yaptı, sonra biz iş birliği yaptık. Diğer bölgelerde de her parti kendi amblemiyle girdi. 30 büyükşehirde ittifakımız vardı ama bazı ilçelerde kendi adaylarımızı çıkardık. 51 ile baktığımızda da pek çoğunda Cumhur İttifakı üyeleri kendi adaylarıyla girdi.

Biz toplamda 1410 belediyenin 378'inde aday çıkardık. Bu seçim çevrelerinde oy oranımız yüzde 8,79. Yani sadece girdiğimiz yerlerdeki oran ama genele böldüğümüzde yüzde 3'e yakın bir rakam çıkıyor. 60 seçim bölgesinde yüzde 40'a yakın oy aldık. 77 seçim bölgesinde birinci veya ikinci olduk. 102 seçim bölgesinde de bir, iki veya üçüncü olduk.

İl genel meclisinde yüzde 3'e yakın oy aldık. Belediye meclis üyesi oy oranımız 2,57. Televizyonlarda bazen sıfırlı rakamlar gösteriliyor. İl belediye başkanlıkları oy sonuçları sanki bizim partimizin aldığı oy oranı gibi yansıtılmaya çalışılıyor. Bu hem doğru değil hem de partimize yapılmış bir haksızlıktır.

Aslında ilk başta 25'e yakın yerde belediye kazandık ama 2 belde ve 2 belediyeyi itirazlar sonucu kaybettik ve şu anda kazandığımız belediye sayısı 20. Bunun içerisinde Sivas il belediyemiz var, Sivas Şarkışla var, Eskişehir Günyüzü ilçemiz var benim ilçem. 1 il, 14 ilçe, 6 beldeyi Büyük Birlik olarak kazandık.

Büyük Birlik Partisi olarak 2019 yerel seçimleriyle kıyasladığımızda ilimiz yoktu, bu seçimde Sivas'ı aldık. Büyükşehir olmasa da büyükşehrin üstünde bir şehir. Yaklaşık şehir nüfusu 650 bin olsa da aslında 4-5 milyon nüfusu olan bir ili aldık. Geçtiğimiz yerel seçimde 5 ilçe kazanmıştık, bu seçimde nerdeyse 3 katına çıkardık. Belde sayımızı da artırdık.

Cumhur İttifakı olarak özellikle büyükşehirlerde ve Anadolu'daki bazı illerde beklediğimiz başarıyı yakalayamadık. 3 büyükşehir zaten muhalefetin elindeydi ama Bursa, Balıkesir gibi büyükşehirleri kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. Bir rüzgar esti, bu rüzgarın önünde Afyon, Kütahya, Denizli, Amasya, Adıyaman gibi şehirler de duramadı ve CHP'nin yönetimine geçti. Milletimizin tercihine saygılıyız. Benden olmayana hizmet yok anlayışıyla hareket etmezler inşallah.

Emekli maaşlarının acilen düzeltilmesi lazım temmuz ayında. Emeklilere seyyanen 5 bin TL verilerek bu işi düzeltme yolunda önemli bir adım atılmalı. Yatırımların bazıları bekleyebilir. 30 yıl daha havalimanı açılmasa da olur, yeni stat, yeni belediye binası yapılmasa da olur. Bu yatırımları durdurmak lazım, milleti rahatlatmak lazım.

Enflasyonun yüksek seyrettiği ülkemizde asgari ücret yılda bir kez tespit edilirse alın teriyle evine ekmek götüren asgari ücretlilere haksızlık olur. Temmuz ayında bütün emeklilere, memurlara enflasyon oranında zam yapacaksınız ama asgari ücretli alamayacak. Bu doğru değil.