Araç sahiplerinin dikkatine! Yeni yönetmeliğe uymayan hem parasından hem de arabasından olabilir!

Araç sahiplerinin dikkatine! Yeni yönetmeliğe uymayan hem parasından hem de arabasından olabilir!

SEDDK, tarafından 19 Şubat itibarıyla yürürlüğe giren yeni zorunlu trafik sigortası düzenlemesi kapsamında yer alan maddeler ile ilgili açıklama yapıldı! Bu kurallara dikkat! Bu kurallara uymayan arabasından bile olabilir...

Araç sahiplerine yapılan duyuru ile birlikte, zorunlu trafik sigortası yeni yönetmelik kapsamında yenilenen ve değişen kuralların ihlal durumlarında trafiğe çıkan araç sahipleri yüksek ceza ile karşı karşıya kalabilir. İşte sizlerle dikkat edilmesi gereken o kurallar...

Primler yüzde 10 oranında arttı!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yayınlanan duyuru ile birlikte, 2024 yılında belirlenen araç grupları ve kullanım türlerini dahilinde yeni düzenlemen ile ilgili bilgiler netlik kazandı.

Yeni yapılan değişiklikler dahilinde, 11. Madde kapsamında, 19 Şubat 2024 tarihi itibarıyla belirlenen araç gruplarına göre uygulanan primler %10 oranında arttı.

Zorunlu trafik sigortası yaptırmanın cezası nedir?

SEDDK, tarafından 19 Şubat itibarıyla yürürlüğe giren yeni zorunlu trafik sigortası düzenlemesi kapsamında yer alan ilgili madde doğrultusunda yapılan değişiklik kapsamında, zorunlu trafik sigortası yenilemeden trafiğe çıkan araçlara kesilecek ceza miktarı da katlanarak artmış oldu.

Yurdun birçok bölümünde trafik kontrollerini artıran trafik ekipleri, sürücülerden ehliyet ve aynı zamanda da araç ruhsatıyla birlikte güncel trafik sigortası poliçesini sunmaları talep ederek tek tek inceleme yapıyor. Trafik kontrollerinin artması ile birlikte, ilgili maddede yer değişikliklere uygun olmayan birçok araç sahibine yüklü miktarda ceza kesildiği bilgisine ulaşıldı. “Peki, Zorunlu Trafik Sigortası yaptırmanın cezası nedir?” diye soruyorsanız ona da şu şekilde yanıt verebiliriz;

Öncelikle şunu bilmenizde fayda var Zorunlu Trafik Sigortasını yaptırmamış araçlar trafikten men edilir ve özel park alanına çekilir.

Bu durumda da trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde zorunlu trafik sigortası olmadan trafiğe çıkan araçların tespit edilmesi durumunda cezaya konu araç, sigorta işlemleri tamamlanana kadar özel park alanlarında tutulacaktır.

Özel Park alanında duran araçlar için ekstra günlük yahut saatlik park ücreti talep edilecektir.